İstanbul'a dolu saat kaçta yağacak? Meteoroloji İstanbul 8 Ekim Perşembe hava durumu

İstanbul'a dolu saat kaçta yağacak? Meteoroloji İstanbul 8 Ekim Perşembe hava durumu
Milyonlarca İstanbullu bu soruyu soruyor: Dolu ne zaman ve saat kaçta yağacak? 8 Ekim Perşembe günü için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda İstanbul için dolu çağrısı yapıldı. Vatandaşlar da önlemlerini aldı ve bugünü hasarsız atlatmayı umuyor. İstanbul 8 Ekim Perşembe hava durumu haberimizde yer alıyor. Peki, İstanbul'a saat kaçta dolu yağacak? İşte detaylar...

Neredeyse taş büyüklüğünde yağan taneleri ile vatandaşlara zor anlar yaşatan ve araçlara zarar veren dolu için önemli bir uyarı yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yazılı açıklamasına göre İstanbul'a saat kaçta dolu yağacak? sorusunun yanıtı da belli oldu. Ayrıca dolunun fırtına ve hortuma da dönüşebileceği yönünde açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, Marmara'da perşembe ve cuma günü yağışların devam edebileceğini aktardı.


İstanbul'a saat kaçta dolu yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıda yarın saat 09.00 itibarıyla şiddetli yağış beklendiği belirtilerek, "Yarın sabah saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, kuvvetli (21-50 Kg/m2), Trakya Kesimi, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Bursa'nın batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.


istanbul dolu


Dolu ve hortuma dikkat!

Perşembe günü bir soğuk hava sisteminin yurda giriş yapacağını ifade eden Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, “Trakya’dan sokulmaya başlıyor öncelikle beraberinde Ege kıyıları ve özellikle İzmir’e kadar sarkıyor. Sıcaklıkları batı bölgelerde düşürecek. Tabii şu anda bir sıcak hava içindeyiz, deniz suyu oldukça sıcak. Kuzey’den bir soğuk hava geliyor. Bu sistem hızlı bir şekilde gelince özellikle Marmara ve Ege’de kuvvetli yağışlarla birlikte dolu riskini artırıyor. Dolu oluşma olasılığı çok yüksek görünüyor. Beraberinde hortum da oluşabilir. Perşembe günü öğlen ve öğleden sonraki saatlerde Trakya’dan giriş yapacak. Öncelikle yağışları Edirne almaya başlıyor ardından Marmara’nın batısı ve Ege’nin Kuzey kesimlerine kadar bu yağışlı sistem sarkacak. Gün içinde bu sistem İstanbul’u etkisi altına alıyor ve Marmara’da Perşembe ile Cuma günleri kalacak" ifadelerini kullandı.


istanbul dolu


8 Ekim Perşembe İstanbul hava durumu

Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bölge genelinde kuvvetli (21-50 Kg/m²),Trakya geneli ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m²) olması bekleniyor. Bölge genelinde yağışla birlikte hissedilir derecede azalması bekleniyor. Güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Bölge genelinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m²),Trakya geneli ile İstanbul çevrelerinde yerel olarak çok kuvvetli (40-75 Kg/m²) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul 8-12 Ekim hava durumu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.