İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Dünyaca ünlü meteoroloji sitesi açıkladı

İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Dünyaca ünlü meteoroloji sitesi açıkladı
Uzun süredir kara hasret olan İstanbul'da bekleyiş sona eriyor. Dünyaca ünlü bir meteoroloji sitesi, şehre ne zaman kar yağacağını duyurdu ve saat verdi. Peki, İstanbul'a ne zaman ve saat kaçta kar yağacak? Detaylar haberimizde.

Dünyaca ünlü meteoroloji sitesi yayınladığı haritayla İstanbul için çanların çaldığını duyurdu. İstanbul’da hava sıcaklığı, salı gününden itibaren hızla düşecek. İstanbul'da Çarşamba saat 9'u gösterdiğinde kar her yanı saracak Sıcaklıkların hızla düşmesiyle  perşembe günü başta İstanbul ve Ankara olmak üzere pek çok ilde kar yağışının etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, (Balıkesir ve Bilecik hariç) Marmara ve Kıyı Ege ile Ege Bölgesi'nin güney kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yağışlı geçeceği, yağışların İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri, Akdeniz'in Toroslar Mevkii ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar, Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği, tahmin ediliyor. Yağışların Güney Ege kıyıları ve Akdeniz Bölgesi ile Adıyaman çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde, güney kesimlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in kıyı kesimlerinde ve İç Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer fırtına (60-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.