İstanbul'a sahip çıkmalıyız

İstanbul'a sahip çıkmalıyız
Kanal İstanbul tartışmalarına dahil olan Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, “Kanal İstanbul, İstanbul'a ihanet etmek demektir. Biz bu projenin karşısında yer almalı ve İstanbul'a sahip çıkmalıyız” dedi

Açıklandığı ilk günden bu yana tartışma konusu olan Kanal İstanbul, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kanal İstanbul'u inadına yapacağız söyleminden sonra tekrar kamuoyunun gündemine oturdu. Gelecek Partisi de, İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin tarafından kaleme alınan Kanal İstanbul Mektubunu İstanbul’da mevcut bulunan tüm Belediye Başkanları ve Siyasi Parti İl Başkanlarına gönderdi. Mektupta ortak akıl vurgusu yapan İl Başkanı Şahin, Belediye Başkanları ve Siyasi Parti İl Başkanlarına “İstanbul’un geleceğine birlikte sahip çıkalım” mesajı verdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi’nin Cevizlibağ’daki yeni il binasına gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretinde Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Şahin, Kanal İstanbul Mektubunu İmamoğlu’na elden teslim etmişti.  Kanal İstanbul projesi ile ilgili endişeleri dile getiren Şahin, “bu konu tartışılmalı ve toplum bu konuda aydınlatılmalı, en sonunda da Kanal İstanbul halkoylaması ile toplumun kararına sunulmalıdır” diyerek mektubunu sonlandırdı.

Asla müsaade etmeyiz

İşte İl Başkanı İsa Mesih Şahin tarafından gönderilen Kanal İstanbul Mektubu'nda yer alan ifadeler; “Hepimiz tarihin bize emaneti olan, medeniyetlerin başkenti İstanbul’un geleceği için mücadele veriyoruz. İstanbul bize bırakılmış büyük bir miras; bu mirasa sahip çıkmak ise ortak görevimizdir.

Bizler siyaseten farklı noktalarda bulunabiliriz. Bir taraftan bu farklılıkları demokrasinin zenginliği olarak yaşatmalıyız, diğer taraftan da ortak değerlerimize birlikte sahip çıkmalıyız. Tarihi zenginliğine sahip olduğumuz, gelecek hayalleri kurduğumuz İstanbul için sorumlu siyasetçiler olarak bize düşen görev ortak akılla hareket etmektir.  İstanbul’un geleceğinde büyük bir rol oynayacak olan Kanal İstanbul konusunda siyasi reflekslerden uzak bir bakış ortaya koymak zorundayız. İstanbul’un bu önemli gündem maddesine “İstanbul’un geleceği açısından” bakmak zorundayız. Kanal İstanbul konusunun bilimsel tartışmalardan uzak, tamamen siyasi inatlaşma üzerinden yürütülmesini endişeyle takip ediyoruz. Tarihin bize emaneti olan, medeniyetlerin başkenti bu güzel şehre siyasi inatlaşma uğruna kıyılmasına asla müsaade etmemeliyiz.”

Halka sorulsun

Kanal İstanbul'a dair halka danışılması gerektiğini anlatan Şahin, “Kanal İstanbul Projesinin faydası nedir, olası zararları nedir, maliyeti nedir, önceliği nedir, çevreye olan etkisi nedir? İstanbul’da oluşturacağı riskler nelerdir? Bu önemli başlıklar altında bu konu bugüne kadar hiç konuşulmadı. Proje ile İstanbul’un şekli değiştiriliyor. İstanbul yarımada halinden adaya dönüşüyor. Bunları konuşup tartışmak yerine, böylesine önemli bir konunun siyasi karşıtlıklar üzerinden yürütülmesi asla kabul edilemez. Kanal İstanbul konusunda partimizin hazırlamış olduğu bilimsel çalışma daha önce kamuoyu ile paylaşılmıştı. Projenin bölgedeki önemli su havzalarına ve çevreye vereceği zararlarla ilgili tespitlerimiz var. Karadeniz’den Marmara Denizi’ne dip akıntılarla oluşacak zararlarla ilgili endişelerimiz var. Uluslararası hukuktan kaynaklanabilecek önemli riskler var.  Maliyetle ilgili belirsizlikler var. Bu önemli başlıklar varken, konunun dayatmayla oldu bittiye getirilmesi asla kabul edilemez.  Kanal İstanbul konusu, kamuoyu nezdinde üniversiteler ve uzmanlar dahil olmak üzere tartışılmalıdır. Bu konuda toplum yeterince bilgilendirilmeli ve aydınlatılmalıdır. Son aşamada ise Kanal İstanbul Projesinin asıl belirleyicisi toplum olmalıdır, bu konu halkoylaması ile toplumun kararına sunulmalıdır” ifadelerini kullandı.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.