İstanbul Boğazı'nda dehşet: 1 günde 3 ölü

İstanbul Boğazı'nda dehşet: 1 günde 3 ölü
İstanbul Boğazı'nda dehşet verici yaşanan bir gelişme, 1 günde 3 yunusun ölerek sahile vurdu. TÜDAV, sorumluların cezalandırılması çağrısında bulundu.

İstanbul Boğazı'nda şok edici bir gelişme yaşandı. Yaşanan gelişmeye göre 1 günde 3 tane yunus ölü bir şekilde sahil kıyısına vurdu.

Türk Deniz Araştırmaları Vakfı(TÜDAV) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Arda Tonay, DHA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Boğazı'nda sahile 'Tırtak' türü 3 yunusun ölü olarak bulunduğunu ve bundan gece avlanan tüm balıkçı teknelerinin sorumlu tutulabileceğini aktardı.

Doç. Dr. Tonay, şöyle dedi: "Sabah saatlerinde Karaköy'de Kuleli ve Vaniköy'de 'Tırtak' türü 3 ölü yunus karaya vurdu. Bu ihbarlar; İstanbul Tarım İl Müdürlüğü ve İSTAÇ'tan geldi. Ekibimizle birlikte Yenikapı'da 3 yunusu incelemeye aldık. İlk bulgularımız ölümlerin deniz ağlarından kaynaklandığı yönünde. Bunu karakteristik izlerden ve normal olmayan kanamalardan anlayabiliyoruz. 'Tırtak' türü daha çok açık denizde görülüyor. Ölümler de büyük olasılıkla deniz göçü sırasında gırgır ağı ile yakalanmaları sonucu görüldü.

"Ava çıkan tüm gırgır tekneleri zan altında"

"Bu tip olayların önüne geçmek için gırgır balıkçılığının önüne geçilmesi, yunus varsa bu faaliyetin durdurulması veya ağda yunus varsa bunların dışarı çıkmalarını sağlamak gerekir. Hayvanlar çok sağlıklı yeni beslenmişler. Ağızlarında balık var. 6-12 saat önce öldüklerini düşünürsek 22 Şubat sabaha karşı 21 Şubat akşamı ava çıkan tüm gırgır tekneleri zan altındadır. Bunların tespit edilerek yakalanmasını istiyoruz. Vatandaşlardan da buna şahit olanların ihbarda bulunmasına yönelik çağrı yapıyoruz. İstanbul Boğazı gibi daracık göç yolunda artık bu tür endüstriyel balıkçılığı sınırlamamız gerekiyor. Tekrar ediyorum; 3 'Tırtak' cinsi yunusun ölüm nedeni ağda boğulmadır, kurşun yarası bulunmamaktadır."

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.