İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultanahmet Meydanı'ndaki ramazan etkinliklerine yasak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sultanahmet Meydanı'ndaki ramazan etkinliklerine yasak
İstanbul Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'kültür varlıklarının bulunduğu alanlarda etkinlik yapılamayacağı' yönündeki kararı doğrultusunda İBB'nin Sultanahmet Meydanı'nda ramazan etkinliği yapmasına izin vermedi. AK Parti’nin İBB yönetiminde olduğu süre boyunca ise Sultanahmet Meydanı'nda ramazan çadırları kurmak dahil birçok etkinlik düzenlemişti

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, 23 Mart'ta gönderdiği bir yazıyla Sultanahmet Meydanı, Yenikapı etkinlik alanı, Maltepe Orhangazi Şehir Parkı ve 36 ilçede yapmayı planladıkları etkinlikler konusunda İstanbul Valiliği'ni bilgilendirdi. İstanbul Valiliği ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 'kültür varlıklarının bulunduğu alanlarda etkinlik yapılamayacağı' kararına dayanarak, Sultanahmet Meydanı'nda kurulacak stantların ve etkinliğin orada bulunan çok sayıdaki kültür varlığı olarak tescilli anıt eserlerin görünürlüğünü ve algılanmasını olumsuz yönde etkileyeceği gerekçesiyle yapılamayacağını bildirdi. Söz konusu karara ise siyasilerden çok sayıda tepki geldi.


HOŞGÖRÜ AYINDA HOŞGÖRÜSÜZLÜK

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, yasaklama kararına sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sevgi ve hoşgörü ayı Ramazan’da koydukları yasağa bak. Hoşgörüsüzlük bu. İBB'yi cezalandırdıklarını sanıyorlar ama İstanbulluyu cezalandırıyorlar farkında değiller. İşte 31 Mart'ta bu yüzden kaybettiler yine kaybedecekler” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek de yasaklama kararına, “Geçmişte AKP’nin Ramazan boyunca etkinlikler düzenlediği Sultanahmet Meydanı’nın ‘tarihi bölge’ olduğu 2022’de hatırlanmış. 2019’da İstanbul’u 2 kez kaybeden hazımsızların engellediği İBB değil, halkın kendisi! İstanbul’u ve Türkiye’yi her geçen gün daha çok kaybedecekler” diye tepki gösterdi.


FATİH'E DE VERMEYİN

Söz konusu karara ilişkin İBB'den ilk açıklama geldi. İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Kararın herkes için olmasından tarafız, sadece İBB değil. Mesela Fatih Belediyesi'nin de Sultanahmet Meydanı'nda hiçbir etkinliğine izin verilmediği takdirde, hiçbir problem yok. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı bu kararı Başkanımız da mantıklı ve doğru buluyor. Uygulama esasında da, bunun herkes için geçerli bir kural olmasını istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.