İstanbul'da metro seferlerine 'yasak' düzenlemesi

İstanbul'da metro seferlerine 'yasak' düzenlemesi
Hafta içi uygulanacak sokağa çıkma yasağı nedeniyle Metro İstanbul'un da sefer saatleri değiştir. Buna göre metro seferleri 21.00-24.00 saatleri arasında 15 dakika aralıklarla yapılacak.

Uygulanmaya konan yeni Covid-19 kısıtlamalarının ardından Metro İstanbul da sefer tarifesinde değişikliğe gitti. 

Yapılan açıklama şöyle:

"İçişleri Bakanlığı genelgesi ile İstanbul genelinde hafta içi 21:00-05:00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

SEFERLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Kısıtlama süresince sağlık çalışanları ve zorunlu görevleri nedeniyle çalışmak zorunda olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına 1 Aralık 2020 itibari ile seferlerimizde aşağıdaki şekilde düzenleme yapılmıştır.

Hatlarımızın sefer başlangıç ve bitiş saatlerinde bir değişiklik yapılmamış, sadece TF2 Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı kapanış saati 21.00 olarak değiştirilmiştir.

Tüm hatlarımızda hafta içi 06:00-21:00 arasında normal tarife ile, 21.00-24.00 arasında 15 dakika aralıklarla işletme yapılacaktır."

İÇİŞLERİ'NDEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine, "Sokağa Çıkma Kısıtlamaları" ve "Yeni Kısıtlama ve Tedbirler" konulu art arda iki genelge gönderdi. Buna göre yasağın olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuru yemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma yasağı da Cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. 4 Aralık Cuma günü saat 21.00'de başlayıp 07 Aralık Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde tüm vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirilecek olup bundan sonraki hafta sonlarında da uygulama aynı şekilde devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.