İstanbul Finans Merkezi nerede, nasıl gidilir?

İstanbul Finans Merkezi nerede, nasıl gidilir?
17 Nisan 2023 Pazartesi günü düzenlenecek bir törenle açılışı yapılacak olan İstanbul Finans Merkezi vatandaşlar tarafından merak ediliyor.

Ali Ozan Birerdinç - Kapasitesi ve kapsamlı özellikleri ile dikkat çeken İstanbul Finans Merkezi açılıyor. 17 Nisan günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile açılacak olan merkez şimdiden soruşturulmaya başlandı. Peki açıldığında dünyanın sayılı finans merkezleri arasına girecek olan İstanbul Finans Merkezi nerede? İstanbul Finans Merkezi’ne nasıl gidilir? İşte cevaplar…

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda Ümraniye ilçesinde inşa edilen İstanbul Finans Merkezi, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi ve Ümraniye Finans Merkezi isimleri ile de biliniyor. New York, Dubai ve Londra’daki finans merkezlerinden daha büyük olarak projelendirilen yapının, İstanbul’da ekonominin kalbini attığı yer olması hedefleniyor.

Devasa büyüklük

Sadece iş merkezleri değil oteller ve yaşam alanlarının da yer alacağı İstanbul Finans Merkezi ortalama 2 milyon 500 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Merkez; 560 bin metrekare ofis, 90 bin metrekare alışveriş merkezi, 70 bin metrekare otel, 60 bin metrekare rezisans ve 2 bin kişi kapasiteli kültür ve kongre merkezinden oluşuyor. Öte yandan merkezin içerisinde 26 bin araç kapasiteli bir otopark da bulunuyor. Cami, okul, itfaiye ve polis merkezi de İstanbul Finans Merkezi’nde yer alıyor.

30 bin kişiye istihdam

Ümraniye İstanbul Finans Merkezi’nin açılmasının ardından pek çok bilinen iş yerinin merkezini bu alana taşıması bekleniyor. BDDK, Merkez Bankası, kamu bankaları ve sigorta şirketleri İstanbul Finans Merkezi’nde yer alacak oluşumlardan bazıları. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası da İstanbul Finans Merkezi’nin bankalar etabında faaliyetlerini sürdürecek. Projenin toplamda 30 bin kişiye istihdam olanağı sunacağı öngörülüyor.

Günlük 100 bin misafirin ziyaret etmesi beklenen İstanbul Finans Merkezi’nde yer alan açık hava alışveriş merkezi, 3,3 km’lik uzunluğa yayılan mağazaları ile dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı çok sayıda mağazanın bulunacağı AVM’de gün boyu farklı etkinlikler de düzenlecek. Bölgede konaklamak isteyen ziyaretçiler ise İstanbul Finans Merkezi’nin içerisinde yer alan 5 yıldızlı otelde kalabilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen ortak bir projeyle hayata geçirilen İstanbul Finans Merkezi “akıllı şehir” konseptiyle inşa ediliyor.

İstanbul Finans Merkezi nerede?

İstanbul Finans Merkezi, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunuyor. Önemli karayollarına yakın mesafede konumlanan proje, hem E5 hem de TEM karayollarına yakın.

İstanbul Finans Merkezi'ne nasıl gidilir?

İstanbul Finans Merkezi’nin içinden ve yakınından geçen iki metro hattı için de çalışmalar devam ediyor. M12 Göztepe - Ümraniye Metrosu’nun İstanbul Finans Merkezi’nin içinden geçmesi bekleniyor. Ayrıca İBB'nin yapımına başlayacağı HızRay hattının da İstanbul Finans Merkezi'nin güneyinden geçmesi hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.