İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar ne zaman başlayacak? 25 Ocak Salı

İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar ne zaman başlayacak? 25 Ocak Salı
Etkisini gösteren kar sebebiyle hava yolu ulaşımı da büyük sekteye uğramış ve İstanbul Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar bugün 13.00'e kadar durdurulmuştu. Ancak kapalılık durumunun devam edeceği duyuruldu. Peki, İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.

İstanbul'u etkisi altına alan ve büyük bir bölümünde de görülen kar yağışı nedeniyle çok sayıda vatandaş araçlarında ve dışarda mahsur kalmıştı. Ulaşım da bu konudan etkilenmişti. Hava yolunu tercih edenler için de kötü haber vardı ve tüm seferler iptal edildi. Yurt içi ve yurt dışı uçuşlarının yeniden gerçekleşeceğ isaat ve gün araştırılarak öğrenilmek isteniyor. Peki, İstanbul Havalimanı'nda uçuşlar ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.


 

EKŞİ SAAT 13.00 DİYE DUYURMUŞTU

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, bugün saat 13.00'ten sonra İstanbul Havalimanı'nda uçuşlara başlanacağını bildirdi. Ekşi, Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı'nın aşırı kar yağışından operasyona kapalı olması nedeniyle yurt içine 33 uçak yönlendirildiğini belirtti. Toplam 5 bin 420 yolcunun otellerde misafir edildiğini kaydeden Ekşi, "İstanbul Havalimanı'nda pistleri ve operasyon alanlarını kardan temizlemek için yoğun çalışma devam etmektedir. Saat 13.00'ten sonra havalimanı uçuş faaliyetlerine başlayacaktır." ifadelerini kullandı.


THY iSTANBUL


 

UÇUŞLAR YENİDEN DURDURULDU

Türk Havayolları Basın Müşaviri Yahya Üstün yaptığı açıklamada, "İlgili otoriteler havalimanlarımızı ve ulaşım yollarını uçuşlarımıza yeniden hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Alınan karar doğrultusunda İstanbul Havalimanı operasyonlarımız bu gece 00:00'a kadar durdurulmuştur" dedi.


 

TEMİZLEME ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle bugün saat 13.00'e kadar tüm uçuşların iptal edildiği İstanbul Havalimanı'nda yağışının durmasıyla birlikte apronda kar temizleme çalışmaları devam ediyor. Kar yağışının şiddetini arttırması nedeniyle dün saat 14.00´ten itibaren uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı'nda kar yağışının şiddetini kaybetmesinin ardından günün ilk saatiyle birlikte çalışmalar hız kazandı.

Havalimanı işletmecisi İGA, kar nedeniyle kapanan pist ve taksi yollarını temizleme çalışmalarını hızlandırdı. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte uçuşların saat 13.00'te yeniden başlaması planlanırken, seferleri iptal olan yolcular ise geceyi terminalde geçirdi.

Yolcular için kara tarafındaki yeme içme alanlarında yüzde 30 indirim uygulanırken daha önce bir saat olan ücretsiz kablosuz internet hizmeti ise 24 saate uzatıldı.

Sabah saatlerinde yolların kısmen açılmasıyla birlikte havalimanı ile şehir arasında ulaşımı sağlayan otobüs servisleri havalimanı çıkışlı olarak tek yönlü olarak hizmet vermeye başladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.