İstanbul İzmir için seferber oldu

İstanbul İzmir için seferber oldu
İzmir'de meydana gelen depremin ardından başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere; Kadıköy, Bahçelievler, Kartal, Sultanbeyli, Avcılar, Ataşehir, Beşiktaş gibi şehirdeki birçok ilçe belediyesi İzmir'e yardım ekipleri gönderdi

Bahçelievler Belediyesi Deprem Arama Kurtarma Birliği, İzmir'de deprem bölgesindeki çalışmalara destek vermek için yola çıktı. Ege Denizi Seferihisar açıklarında saat 14.51'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından İstanbul ve çevre illerden deprem arama ve kurtarma ekipleri bölgeye doğru hareket etmeye başladı. Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği de (AKB) Marmara bölgesi ve İstanbul'da da yoğun şekilde hissedilen depremin ardından toplanarak İzmir Bayraklı'ya doğru yola çıktı. Bahçelievler Belediyesi Arama Kurtarma Birliği Komutanı Fikret Aygün, ekibin hareketinden önce şunları söyledi: “İzmir'de meydana gelen depremin hemen ardından Belediye Başkanımız Dr. Hakan Bahadır'ın talimatıyla ‘Atsushi Miyazaki Deprem ve Trafik Eğitim Parkımızda toplandık. Deneyimli ekibimiz ve tam donanımlı araçlarımızla yola çıkıyoruz. İzmir halkına ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Belediyeden yapılan açıklamada, “Bahçelievler Belediyesi bünyesindeki deneyimli arama kurtarma ekibinin, İstanbul ve İzmir AFAD yetkilileri ile yapılan görüşmeler neticesinde arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere İzmir'e doğru yola çıkartıldığı ve İzmir Bayraklıya intikal edildikten sonra AFAD bünyesinde görev alacak” denildi.

Kadıköy de gitti

İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin ardından Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı (BAK Kadıköy) arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere yola çıktı. BAK Kadıköy'ün 22 kişiden oluşan, arama kurtarma alanında eğitimli personeli, depremin duyulmasının ardından Kadıköy Belediyesi'nin Ataşehir'de bulunan Afet Çalışma Biriminde buluştu. Enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları için gerekli malzemeleri araçlara yükleyen ekip, 2 tane tam donanımlı arama kurtarma aracı ve bir otobüs eşliğinde yola çıktı.

Şişli kayıtsız kalmadı

Şişli Belediyesi, deprem bölgesine Sivil Savunma Afet ve Kurtarma Ekibi’ni gönderdi. İzmir ve çevresini etkiyen ve AFAD tarafından 6.6 büyüklüğünde olduğu açıklanan deprem sonrası Şişli Belediyesi ekipleri, hızla afet bölgesine hareket etti. Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in talimatıyla Sivil Savunma Afet ve Kurtarma Ekibi hazırlıklarını tamamlayarak tam donanımlı bir şekilde yola çıktı. Arama Kurtarma Ekibi’nde, jeneratör, ilk yardım, gece kameraları, güvenlik teçhizatı ve sağlık malzemeleri yer alıyor.

Sultangazi yardıma koştu

Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesinde yoğun olarak hissedilen deprem, büyük paniğe neden oldu. Bazı evler yıkılırken, çok sayıda bina da hasar gördü. Deprem sonrasında enkazda kalanlar için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Sultangazi Belediyesi, İzmir'deki arama kurtarma çalışmalarına destek olmak üzere Sultangazi Arama-Kurtarma Ekibini (SAK-E) İzmir'e yolcu etti. AFAD personelinin, Belediye çalışanlarına verdiği temel afet bilinci eğitimi sonrası sertifikasını alan gönüllülerden oluşan SAK-E ekibi, arama-kurtarma çalışmalarına katılarak depremzedelere destek olacak. Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İzmirlilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Başkan Dursun, “İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem tüm Türkiye'yi derinden etkiledi. İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, enkazda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Sultangazi Arama Kurtarma Ekibimiz(SAK-E), çalışmalara katılmak için İzmir'e doğru yola çıktı. Umuyoruz ki daha fazla can kaybı yaşanmaz” diye konuştu.

Tuzla zaman kaybetmedi

Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında İzmir'in yaralarını sarmak için yola çıktı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Belediyemiz Sivil Savunma ve Kent Konseyi Arama Kurtarma ekiplerimizi İzmir için yola çıktı. Elimizden gelen tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Teyakkuz halindeyiz." dedi. AFAD verilerine göre, Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'de yoğun olarak hissedilen deprem, çevre ilçelerde de hissedildi. Bazı evler yıkılırken bazı evlerde de hasarlar meydana geldi. Tuzla Belediyesi Arama Kurtarma ekibi, İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında deprem bölgesine doğru yola çıktı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Belediyemiz Sivil Savunma ekipleri ve Kent Konseyi Arama Kurtarma ekiplerimiz İzmir için yola çıktı. Elimizden gelen tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Teyakkuz halindeyiz." dedi.

Çekmeköy İzmir'in yanında

Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇEKUT), İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında depremzedelerin yaralarını sarmak için yola çıktı. AFAD verilerine göre, Ege Denizi'nde merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir'in çevre ilçelerinde de hissedilen deprem nedeniyle bazı evler yıkılırken bazı evlerde de hasarlar meydana geldi. Çekmeköy Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ÇEKUT), İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında depremzedelerin yaralarını sarmak için yola çıktı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Belediyemizin Arama Kurtarma Ekibi (ÇEKUT) İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında AFAD koordinasyonunda arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere yola çıktı” dedi.

Küçükçekmece 16 kişiyle gitti

Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği ekipleri, İzmir'de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılmak için yola çıktı. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İzmir halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, “İzmir'in Seferihisar açıklarında saat 14.51'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin sebep olduğu can kayıpları hepimizi derinden üzmüştür. Sivil Savunma Amirliğimiz bünyesindeki 16 arama kurtarma personelimiz ve 1 tam donanımlı arama kurtarma aracımız İzmir'e doğru yola çıkmıştır. Hızlı bir şekilde olay yerine intikal ederek, vatandaşlarımız için seferber olacağız. Depremde yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, daha fazla can kaybı olmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kartal'da Yüksel uğurladı

Kartal Belediyesi, merkez üssü İzmir-Seferihisar olan, ilk belirlemelere göre 6.8 olarak tespit edilen deprem nedeniyle harekete geçti. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, deprem haberinin duyulduğu ilk saatlerde Sivil Savunma Müdürlüğü Binasına gelerek, Kartal Belediye Başkan Yardımcıları ve Sivil Savunma Müdürlüğü'nden yaşanan deprem ile alakalı bilgi aldı. Başkan Gökhan Yüksel'in talimatı doğrultusunda, Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı tüm ekipler, bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak için İzmir'e doğru yola çıktı. Başkan Gökhan Yüksel, İzmir'de yaşanan depremle alakalı yaşadıkları üzüntüyü dile getirerek, tüm İzmir'e ve Ege Bölgesi'ne geçmiş olsun dileklerini sundu. Kartal Belediyesi'nin tüm birimleriyle, İzmir ve Ege halkının yanında olduğunu kaydeden Kartal Belediye Başkanı, İzmir'e arama kurtartma çalışmalarına katılmak için yola çıkan sivil savunma ekiplerine başarılar diledi.

SAVAŞ ATAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.