İstanbul Kent Üniversitesi’nde Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendi

İstanbul Kent Üniversitesi’nde Akademik Yıl Açılış Töreni düzenlendi
İstanbul Kent Üniversitesi öğrenci kulüplerinin hazırladıkları ve yer aldıkları Cumhuriyetin 100'üncü yıl programı düzenledi.

İstanbul Kent Üniversitesi'nin 2023/2024 Akademik Yılı Resmi Açılış Programı ile Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıl kutlamaları, üniversitenin Kağıthane Kampüsü'nde gerçekleşti.

Akademik kadronun hazır olduğu ve akademik yükseltme belgelerinin verildiği programda açılış konuşmasını İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü yaptı. Yaptığı açılış konuşmasında Cumhuriyetin 100'üncü yılı ile israil-Filistin savaşına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Atsü, "Her şekli ile barış isteyen insanlarız. Biz İstanbul Kent Üniversitesi olarak da bunu istiyoruz ve bu insanlık dışı hadisenin bir an önce son bulmasını diliyoruz. Sağduyu ve barışın hakim olmadığı, savaşın olduğu bir dünyanın hiç kimse için güzel olamayacağını biliyoruz. Bunu yaratanlar için de güzel bir dünya olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

İstanbul Kent Üniversitesi öğrenci kulüplerinin hazırladıkları ve yer aldıkları Cumhuriyetin 100'üncü yıl programında, "İstiklâl Marşı", "Öğretmen Marşı" ve "Onuncu Yıl Marşı"nı, üniversitenin işitme engelliler psikoloğu, işaret dili uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Aylin İpek Timur'un koro şefliğinde, Erişilebilir Eller Korosu ve Müzik Kulübü öğrencileri sahneledi. Özel olarak hazırlanan ve işaret dili kullanılarak gerçekleştirilen dinleti büyük beğeni aldı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.