İstanbul seçimlerini kim kazanacak? “Bu iki fark belirleyecek”

İstanbul seçimlerini kim kazanacak? “Bu iki fark belirleyecek”
Gazeteci Mehmet Mert, bugün kaleme aldığı köşe yazısında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanmaya yakın bulduğu adayı açıkladı.

Mehmet Mert, 29 Mart Cuma günü Damga Gazetesi’nde “Kimler kazanacak, kimler kaybedecek?” başlığıyla yayınlanan köşe yazısında İstanbul’da büyükşehir belediyesi ve ilçe seçimlerinde öne çıkan adayları ve 31 Mart’a saatler kala yaşanan sıcak gelişmeleri yorumladı.

Yazısının bir bölümünü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ayıran Mehmet Mert, Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’un yarışında öne çıkan ismi de açıklayarak şunları yazdı:

“Ekrem İmamoğlu her şeye rağmen yine kazanmaya çok yakın!”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlık seçimlerinde CHP adayı Ekrem İmamoğlu sadece AK Parti adayı Murat Kurum’a karşı yarışmıyor.

İktidarın tüm imkanlarına, devletin tüm bakanlarına, medyanın en az yüzde 90’ına, diğer siyasi parti adaylarına, 2019 seçimlerinde beraber zafer kazandığı o zamanki ittifak ortağı olup şimdi var gücü ile kendisini eleştiren siyasi parti adaylarına karşı da yarışıyor.

AK Parti adayı Murat Kurum'da aynı stres yok, aynı baskı yok, aynı zorluk yok.

Almış arkasına tüm devletin ve iktidarın gücünü, güle oynaya seçim kampanyası götürüyor.

İşte zaten İstanbul seçimlerini bu iki fark belirleyecek.

İktidardan memnun olanlar, AK Partili belediyeleri başarılı bulanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın politikasını beğenenler AK Parti adayı Murat Kurum’a oy verecekler.

Aksini düşünenler, iktidarın artık misyonunu, vizyonunu tamamladığını düşünenler, Türkiye’ye yeni bir iktidar, yeni bir lider gerek diyenler CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verecekler.

Ve ben ikinci cümledeki gibi fikri olanların İstanbul’da daha çoğunlukta olduğunu düşünüyorum.

Ekrem İmamoğlu’nun sessiz çoğunluğun, kararsızların, horlananların, yıprananların, dışlananların oylarını alarak yeniden İstanbul seçimleri kazanacağını düşünüyorum.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.