İstanbul Ticaret Üniversitesi iletişimde fark yaratacak

İstanbul Ticaret Üniversitesi iletişimde fark yaratacak
İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü, İletişim Bilimi alanında yapacağı çalışmalarla önemli işlere imza atacak.

İletişim ve medya teknolojisi alanında ortaya çıkan hızlı ve kapsamlı gelişmeler, iletişim biliminin yeni araştırma ve öğrenim planlama süreçlerine yönelmesini gerektiriyor. Dijital iletişim, kişilerarası ve toplumsal iletişimin yanı sıra kültür, toplum, ekonomi ve politika alanlarını da etkiliyor ve dönüştürüyor. Bu gelişmeler, İstanbul Ticaret Üniversitesi için iletişim bilimi alanında disiplinlerarası bir perspektiften bilimsel araştırmaları ve lisansüstü öğrenim süreçlerini yeniden planlamayı gerekli ve anlamlı kılıyor.  Bu çerçevede İstanbul Ticaret Üniversitesinde 2020 yılında faaliyete geçen ve ülkemizde ilk ve tek olan “İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü” nün amacı; ülkemizde İletişim Bilimi ve İnternet araştırmalarında eksikliği belirlenen yeni teorik perspektiflerin ve araştırma metodolojisinin geliştirilmesi, disiplinlerarası araştırma formlarının ortaya konulması ve bilginin üretiminin geliştirilerek, uygulanması olarak belirlenmiş bulunuyor.  


Birçok alanda çalışma fırsatı verecek

İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesi içinde yer alan Medya ve İletişim, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık ve Görsel İletişim ve Tasarım Lisans Bölümleriyle organik ve tamamlayıcı bir yapılanma içinde faaliyetini sürdüren  İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü’nün farklılığı, hedefinin yenilikçi, uluslararası ve araştırma merkezli bir bakış açısıyla yüksek lisans ve doktora programlarını planlaması ve geliştirmesi.  Enstitüsü bünyesinde; Medya ve İletişim Çalışmaları Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları, Kurumsal İletişim Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları, Sinema Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları bulunuyor.  Enstitüde Yüksek Lisans Programlarının yanında  Medya ve İletişim Çalışmaları,  Halkla İlişkiler ve Reklamcılık  ve Sinema Doktora Programları da yer alıyor. Lisansüstü Programlar,  öğrencilerin karmaşık düzeyde araştırma ve analiz yapmayı öğrenmeleri için çok yönlü bir öğrenim süreci planlaması sunuyor ve araştırma yetkinliği kazandırılmasını hedefliyor.  Yüksek lisans ve doktora programlarından mezun olanlar; akademisyen, ulusal ve uluslararası iletişim planlamacısı ve yöneticisi, geleneksel ve sosyal medya uzmanı, görsel iletişim tasarımcısı, online gazeteci, medya planlayıcısı ve yöneticisi olarak çalışabilecekleri gibi halkla ilişkiler, reklamcılık, pazar araştırmaları, kurumsal iletişim ve televizyon ve sinema endüstrisinde uzman olarak çalışabilecekler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.