İstanbul'un kovboyları

İstanbul'un kovboyları
İstanbul'da Western filmi tutkunları Samatya'da bulunan bir kafede her hafta bir araya geliyor. Kovboy gibi giyinen western tutkunları, film izleyip sohbet ediyor.

Etkinliğe gelenlerin kimi öğretmen, kimi ressam, kimiyse yönetmen. Türkiye Western Kulübü'nü 3 yıl önce kurduklarını söyleyen Hasan Karcı, "Her hafta cuma günleri kulüp üyeleri ile bir araya geliyoruz ve film seyrediyoruz. Filmleri izlerken Western havasına girmek için filmin ruhuna uygun giyiniyoruz. Dışarıdan aramıza gelenleri de 5 dakika içinde Western haline sokuyoruz. Şu an bin 400 üyemiz var. Ancak buluşmalarımıza yerimiz dar olduğu için 25- 30 kişi alabiliyoruz. Film gösterimi sonrası bir masanın etrafında Western ile ilgili soruları yanıtlıyoruz" dedi.

Evim cephanelik gibi
40 film çeken, 33 senaryoda imzası olan ve 16 filmde de oyunculuk yapan 69 yaşındaki Hasan Karcı, "Sinemaya başlamadan önce makinistlik yapıyordum. Makinistlik yaptığım 1960'lı yıllarda Western filmler çok revaçtaydı. O dönemde de hep Western, filmler seyrederdik. Türkiye'de Western filmlerini seven çok kişi var. Ancak belirli bir dönem sonrası Western filmlerinin ortadan kalkmasıyla birlikte yeniden bir Western akımı başlatmak istedim. Western filmlerini izlerken filmi yaşıyoruz. Kasabayı, çölü, tabancayı tekrar tekrar hissediyoruz. Western bizim için bir tutku. Doğa hayranı biri olsam da Western filmlerinde çöl, kurak, çatlak ve arazileri çok seviyorum. 4 sene içerisinde gittiğim ülkelerden hep farklı kovboy silahları topladım. Evimi görseniz gerçek bir cephanelik gibi. Hepsi kurusıkı silahtır" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.