İstanbul Üniversitesi’nden yeni açıklama! Ziyaretçilere yasaklar geldi! İşte yeni kurallar...

İstanbul Üniversitesi’nden yeni açıklama! Ziyaretçilere yasaklar geldi! İşte yeni kurallar...
Büyük tartışmalara neden olan İstanbul Üniversitesi yerleşkelerinin halkın ziyaretine açılması ile ilgili kurumdan yeni bir açıklama geldi.

İstanbul Üniversitesi kampüslerinin halka açılmasının ardından başlayan tartışmalar sürüyor. Son olarak dün İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü bir açıklama yaparak, vatandaşların derse girdiği anların görüntülerinin bir çekimden alındığını öne sürmüştü. Bugün üniversiteden yeni bir açıklama geldi. Açıklamada ziyaretçiler için bazı yasakların getirildiği görülürken, halkın ziyaret edebileceği alanlar da kısıtlandı.

İstanbul Üniversitesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, kampüs ziyareti için alınan tedbirler sıralandı. Maddeler halinde belirlenen kuralların sıralandığı listede ziyaret saatleri, gezilebilecek yerler ve okula giriş kuralları yer aldı. Öte yandan İstanbul Üniversitesi kampüslerini ziyaret etmek için randevu alma şartı getirildiği de görüldü.

İşte İstanbul Üniversitesi’nden yapılan açıklamada belirlenen kurallar ve alınan tedbirler:

“T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ KÜLTÜR VE TARİH ZİYARETİ

Bilimle aydınlanan bir geleceğe uzanan yolculuğumuzda yarınlara ilham vermek hedefiyle hem Üniversitemizin kıymetli öğrenci ve mensuplarının hem de ziyaretçilerimizin güvenliği için uygulanacak olan tedbirler aşağıdaki gibidir:

Üniversitemize ziyaretler hafta içi 13:00- 16:00 saatleri arasında tarihi ve kültürel niteliklerinden dolayı Beyazıt yerleşkemiz bahçesini kapsayacak şekilde gerçekleşecektir.

Ziyaret için İstanbul Üniversitesi web sitesi (http://istanbul.edu.tr) üzerinden randevu alınmalıdır.

Ziyaretçilerimiz araç ile giriş yapamayacaklardır.

Ziyaretlerde Rektörlük binası idari büroları ile eğitim-öğretim görülen binalar, salonlar, etüt sınıfları-okuma salonları ve amfilere giriş yapılamayacaktır.

Resmî tatiller (dini ve milli bayramlar, özel günler vb.), sınav günleri ve Üniversitemiz yönetimi tarafından belirlenen zamanlarda kampüsümüz ziyarete kapalı olacaktır.

Beyazıt Kampüsü’ndeki tarihi ve kültürel atmosferi deneyimlemek isteyen misafirler, güvenlik görevlilerimiz tarafından yapılacak kontrollere tabi tutulduktan sonra giriş esnasında alacakları ziyaretçi kartları ile yerleşkemize giriş yapabileceklerdir.

Üniversite yönetimimiz gerekli görülen durumlarda ek güvenlik tedbirleri uygulama hakkına sahiptir.

Yerleşke ziyaretinde, Üniversitemizin eğitim-öğretim ve idari işleyişini bozacak etkinlikler (piknik, grup aktiviteleri vb.) yapılamayacak, ziyaretler sadece kültürel amaçlı gerçekleştirilecektir.

Bilimle toplumu bütünleştirmeyi amaçlayan “Açık Kapı, Açık Bilim” yaklaşımımız, öğrencilerimiz ve mensuplarımızın huzur, refah ve güvenini muhafaza edecek, ziyaretçilerimizin sağlıklı ve kaliteli bir deneyim yaşayabilmesini mümkün kılacak şekilde icra edilecektir.

Bu kapsamda Beyazıt kampüs bahçesine yapılacak ziyaretlerde ihtiyaç duyulması durumunda ilave güvenlik önemleri alınacak olup, yukarıda belirtilen güvenlik prosedürlerine aykırı durumlarda, güvenlik görevlilerimiz müdahale etme hakkına sahip olacaktır.”

ggsfs64wmaadjyb.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.