İstanbul Valiliği: DİSK başkanı ve üyeleri serbest bırakıldı

İstanbul Valiliği: DİSK başkanı ve üyeleri serbest bırakıldı
İstanbul Valiliği, DİSK önünden Taksim Meydanı'na izinsiz yürümek isteyen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ile üyelerinin görevli polislere mukavemette bulunduğunu, gözaltına alınan DİSK üyelerinin serbest bırakıldığını açıkladı.

İstanbul Valiliği, gözaltına alınan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve diğer DİSK yöneticileri hakkında açıklama yaptı. 

Valilik'ten yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmak üzere 9 başvuru yapıldığı belirtildi. 

Konfederasyonlar ve sendikalar tarafından yapılan başvuruların Valilik tarafından değerlendirilerek, sosyal mesafe kuralına uymak kaydıyla tamamına izin verildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"8 SENDİKA ÇELENK BIRAKTI"
"Bazı sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve konfederasyonlar tarafından 30 Nisan 2020 tarihinde Kazancı Yokuşu'na bu kapsamda çiçek bırakılmıştır. Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakma talebiyle başvuru yapan Birleşik Kamu-İş, Enerji-Sen, Hak-İş, Hak-Sen, Nakliyat-İş, Sahim-Sen, Sime-Sen ve Türk-İş, önceden kararlaştırılan şekilde bugün faaliyetlerini gerçekleştirmişlerdir. 

"DİSK YETKİLİLERİ TOPLU OLARAK TAKSİM'E YÜRÜMEK İSTEDİ"
Ancak DİSK Genel Merkez binasındaki sendika yetkilileri tarafından, çelenk bırakmak için toplu olarak Taksim Meydanı'na yürümek istedikleri bildirilmiştir. Talepte bulunanlara Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması olduğu, yapılmak istenen yürüyüşün sosyal mesafenin korunmasıyla ilgili kurallara uygun olmadığı, diğer sendikaların yaptığı gibi kendi özel araçlarıyla gidebilecekleri, eğer ihtiyaç duyuluyorsa temin edilen aracı da kullanabilecekleri izah edilmiştir. 

"GÖZALTINA ALINAN KİŞİLER SERBEST BIRAKILDI"
Bütün bunlara rağmen, Taksim Meydanı'na yürümekte ısrar ederek, yapılan yasal uyarıları kabul etmeyen ve görevli polis memurlarına mukavemette bulunan gruba Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile gözaltı işlemi yapılmıştır. Gözaltı işlemi yapılanlar, ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakılmıştır." 

NE OLMUŞTU?
Beşiktaş'taki DİSK genel merkezinin önünde toplanan bir grup, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'na yürümek istemiş, polisin uyarılarına rağmen yürüyüşe geçen gruptan aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.