İstanbul Valiliği yağışın bilançosunu açıkladı

İstanbul Valiliği yağışın bilançosunu açıkladı
İstanbul’da dün etkili olan kuvvetli yağmurun ardından kente düşen yağış miktarı ve yağmurdan etkilenen bölgelerle ilgili açıklama yapıldı.

İstanbul Valiliği, 28 Eylül Perşembe günü kentte etkili olan yağmurun detaylarına ilişkin bir basın açıklaması yayınladı.

İstanbul’un kuzey bölgelerinde dün öğleden sonra etkili olan yağışın bıraktığı miktarı açıklayan valilik, ilçelerde yaşanan hasarları da açıkladı.

Arnavutköy ilçesine rekor miktarda yağış düştüğü görülürken, yağmura bağlı toplam 769 olay meydana geldiği belirtildi.

İşte İstanbul Valiliği’nden yapılan o açıklamanın tamamı:

“28.09.2023 tarihinde saat 16.00 sularında İstanbul’un özellikle kuzey bölgelerinde sağanak yağış etkili olmuştur. Sağanağın etkili olduğu ilçelerimizde metrekareye düşen yağış miktarı şu şekilde gerçekleşmiştir:

Arnavutköy : 218 kg

Silivri : 42.5 kg

Çatalca’da : 49,8 kg

Sancaktepe : 32,5 kg

- Arnavutköy İlçesi başta olmak üzere Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan, Silivri, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Kağıthane, Şişli ilçelerinde aşırı yağışlardan dolayı göllenmeler ve su baskınları meydana gelmiş olup meydana gelen su baskınlarına ekiplerimiz ivedilikle müdahale etmiştir.

- Arnavutköy’de 241, Gaziosmanpaşa’da 202, Sultangazi’de 105, Kağıthane’de 70, Sancaktepe’de 64, Başakşehir’de 32, Sultanbeyli’de 28, Şişli’de 17, Eyüpsultan’da 7, Sarıyer’de 2, Küçükçekmece’de 1 olmak üzere toplam 769 olay meydana gelmiştir.

- Yağışın devam ettiği saatlerde 112 Çağrı Merkezi’ne 1.565 ihbar gelmiştir.

- Yağışın etkili olduğu bölgelerde AFAD, Emniyet, Jandarma, Sağlık, Kızılay, İBB, Kaymakamlıklar, İlçe belediyeleri, Çevre Şehircilik (Hasar Tespit ve Enkaz Kaldırma), Defterdarlık (Zarar Tespit) ekiplerinin çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

- Karayolları ekiplerimizin çalışmaları neticesinde İstanbul’da kapalı herhangi bir yol bulunmamaktadır.

- Su baskınlarında ölen ya da yaralanan olmamakla birlikte ev ya da iş yerlerinde mahsur kalan vatandaşımız da bulunmamaktadır.

UYARI: Meteoroloji verilerine göre sağanak yağışın etkisini sabah saatlerine kadar sürdürmesi beklenmekte olup, özellikle bodrum katlarında oturan vatandaşlarımızın olası su baskınlarına karşı tedbirli olması gerekmektedir.”

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.