İstanbul Valisi Davut Gül: Devlet yarına bırakır yanına bırakmaz

İstanbul Valisi Davut Gül: Devlet yarına bırakır yanına bırakmaz
İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'na yönelik paylaşım yapan İstanbul Valisi Davut Gül, "Devlet yarına bırakır yanına bırakmaz" dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararına rağmen Taksim Meydanı’nda gösteri ve yürüyüşe izin verilmedi. Saraçhane'deki toplanma alanından Taksim'e doğru yürümek isteyen gruplar da polisin biber gazı ve plastik mermi müdahalesiyle karşılandı.

Öte yandan Bozdoğan Kemeri'nde polisin adeta yığınak yapması ve TOMA ve bariyerlerle yolların kesilmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında Taksim Meydanı'na çıkan yolların trafiğe kapatılması da vatandaşları zor duruma soktu.

Konuyla da ilgili paylaşım yapan İstanbul Valisi Davut Gül, "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için aldığımız tedbirlerlerle ( ulaşım kısıtlaması vb.) geçici rahatsızlık verdiğimiz herkesten çok özür dilerim." demişti.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım daha yapan Gül, bu kez de işçilerin Taksim'e yürümek istemesini suç olarak görerek gözaltı sayısını açıkladı ve şu mesajı verdi:

"Hiç bir suç cezasız kalmaz. 210 kişi gözaltına alındı. Devlet yarına bırakır ama yanına bırakmaz"

Son yapılan açıklamaya göre 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde 236 kişi gözaltına alındı, 28 polis de yaralandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.