İstanbul Yarı Maratonu'nun basın toplantısı yarın

İstanbul Yarı Maratonu'nun basın toplantısı yarın
İBB’nin düzenlediği Vodafone 15. İstanbul Yarı Maratonu için geri sayım sürüyor. 20 Eylül’de start alacak ve Türkiye’nin en kapsamlı sanal koşusuna dönüşecek etkinliğin basın toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla yarın gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul’un düzenlediği Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, 15’nci kez start almaya hazırlanıyor. World Athletics tarafından Altın Kategori’ye yükseltilerek dünyadaki en iyi 8 Yarı Maraton listesine giren Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın en özel parkurlarından Tarihi Yarımada’da yapılacak. Pandemi önlemleri nedeniyle sınırlı sayıda sporcunu yer alacağı etkinliğin basın toplantısı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, Spor İstanbul Genel Müdür Renay Onur ve İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk katılımıyla, Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

PANDEMİ NEDENİYLE TEK PARKURDA KOŞULACAK
Vodafone İstanbul Yarı Maratonu’nda bu yıl, pandemi önlemleri nedeniyle 10 kilometre koşuları gerçekleşmeyecek. 2 bin 500 atlet ile sınırlı tutulan etkinlikte, 21 kilometrelik parkur koşulacak. Daha önce 5 Nisan 2020’de koşulması planlanan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu, küresel salgın nedeniyle ertelendi ve düzenlemelerle birlikte yeniden gözden geçirildi.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: SANAL YARI MARATON
Covıd-19 tedbirleri nedeniyle kontenjan sınırlaması bulunan etkinlik, Türkiye’nin ilk sanal yarı maratonuna “tek başına bizimle koş!”sloganıyla sahne olacak. İsteyenler, sanal koşu ile kendi parkurlarını kullanarak yarışabilecek. Katılımcılar, 21 ya da bu yıl yapılmayacak 10 kilometrelik özel parkurlarında, koşuya katılabilecek.

Program Bilgisi

Yer: Haliç Kongre Merkezi Lale Salonu

Tarih: 8 Eylül 2020

Saat: 10.00 Kahvaltı

10.30 Basın Toplantısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.