İstanbul yenileniyor. İBB yıkıma başladı

İstanbul yenileniyor. İBB yıkıma başladı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı şirketlerinin oluşturduğu 'İstanbul Yenileniyor' platformu tarafından yapılan çalışmaların ardından Bakırköy'de bulunan sitenin yıkımına başlandı.

(DHA)- Yıkım çalışmasını takip eden İBB Başkanı İmamoğlu, "Bir an önce bu yıkımları yapıp, insanlarımızı sağlıklı yapılara kavuşturma arzusundayız." dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ tarafından oluşturulan 'İstanbul Yenileniyor' platformu kapsamında Bakırköy'de bir sitenin yıkımına başlandı. 1969 yılında yapılan İş Bankası Mensupları Sitesi'nin bir bölümü KİPTAŞ tarafından yıkılmaya başlandı. Zuhuratbaba Mahallesi'nde 7 blok ve 54 daireden oluşan Yücetarla parselinde yaşayanlar binalarını yenilemek için 'İstanbul Yenileniyor' platformuna başvuruda bulundu. Yapılan çalışmaların ardından boşaltılan sitenin yıkımına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldı. 

"MİLLETİN BİRİNCİ MESELESİ DİYE BAKIM SÜRECİ ÇÖZÜME KAVUŞTURMAKLA YÜKÜMLÜYÜZ"
İBB Başkanı İmamoğlu, " Bugün burada Bakırköy sınırları içerisinde yine kentsel dönüşüme tabi olmak zorunda olan, eski bir yapıyı dönüştürüyoruz. 54 bağımsız birim. Tabii burada aslında ortaya koymak istediğimiz mesaj şu. Bir, biz bu yapıları tespit ediyoruz. Üstüne gidiyoruz meselenin. İlçe belediyelerimizle iş birliği yapıyoruz bugün Bakırköy'deyiz, Bakırköy Belediye başkanımızlayız, yarın Küçükçekmece'de olacağız. Belediyelerde yine bu tarz yapılara özenli bir davranış içerisindeyiz. Bir an önce bu yıkımları yapıp, bir an önce de insanlarımızı sağlıklı yapılara kavuşturma arzusundayız. İstanbul'un en temel meselesi. Yakın zamanda yine 400'ün üstünde bağımsız birimi yıkmış olacağız. Ama bu meseleyi biz istesek de çözemeyiz, tek başımıza. Biz burada insanlarımızı teşvik ediyoruz. Bir an önce anlaşın. Çünkü bu aynı zamanında serbest piyasanın işi, aynı zamanda tabii ki müteahhitlik firmalarının işi. Biz uzlaşmanın olmadığı, sıkıntı olduğu yerlerde biraz daha teminat gibi davranıp KİPTAŞ marifetiyle, büyükşehir belediyemizin kurumlarının marifetiyle bu yıkımları yapıyoruz. 11 şehrimizdeki bu büyük acıdan sonra, gerçekten bu işe hep beraber, milletimizin birinci meselesi diye bakıp süreci çözüme kavuşturmakla yükümlüyüz. Yeni yapıları yaparken hem kalıcı, dayanıklı hem de önümüzdeki yüz yıla hizmet edecek, daha karakterli, kimlikli yapılara süreci dönüştürmek zorundayız. Milletimizin iktidarı olacak olan Millet İttifakı'nın iktidarında Cumhurbaşkanımızla beraber, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun hükümetiyle birlikte göreceksiniz. Bu konuyu Türkiye'nin her satına yayacağız." dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.