İstanbul’a su bulmak için büyük çaba!

İstanbul’a su bulmak için büyük çaba!
İstanbul’un kuraklık sıkıntısı çektiği günlerde barajlardaki su seviyesi de gerilemeye devam ediyor. Son olarak kente su sağlayan barajlara milyonlarca ton su sifonlandı.

İstanbul’daki barajların doluluk oranları her geçen gün azalıyor. Kurak bir sonbahar geçiren kente yağan yağmurların da barajların doluluk oranlarına etki etmemesi üzerine İSKİ ekipleri farklı arayışlar içerisine girdi.

Hava Forum’un paylaştığı bir videoda yer alan görüntülerde, bir bentte yer alan kullanılmayan 2 milyon ton suyun Sazlıdere Barajına sifonlandığı anlar yer alıyor.

İstanbul’a su sağlayan barajlar arasında doluluk oranı en az barajlardan olan Sazlıdere’ye pompalanan 2 milyon ton su ile kentin susuzluk sorununa bir nebze olsun çözüm aranıyor.

Hava Forum’un o paylaşımı: “İstanbul günde 3 milyon ton su tüketmeye devam ediyor. İSKİ ise önlem alıyor. Şamlar bendi önündeki kullanılamayan yaklaşık 2 milyon ton su, sifonlama yöntemiyle Sazlıdere barajına ulaştırılmış. Ekipler su bulmak için ve de kesinti olmaması için çabalıyor... Lütfen tasarruf…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.