13 Nisan İstanbul baraj doluluk oranları! İstanbul’da barajlar doldu mu?

13 Nisan İstanbul baraj doluluk oranları! İstanbul’da barajlar doldu mu?
İstanbul genelinde yoğun yağışlı bir hafta yaşanması, akıllara barajların dolup dolmadığı sorusunu getiriyor. Peki İstanbul baraj doluluk oranları ne oldu?

Cansev Temuçin - Yağmurlu günler geçiren İstanbul’da su sıkıntısı devam edecek mi? Son yağışlar İstanbul barajlarının doldurdu mu? Milyonlarca İstanbullu bu soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte İSKİ’nin açıkladığı son verilere göre 13 Nisan 2023 Perşembe İstanbul baraj doluluk oranları…

İstanbul Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ), 12 Nisan günü İstanbul barajlarındaki son durumu açıkladı. Buna göre, İstanbul’da baraj doluluk oranı son bir haftada %2,28 oranında artış gösterdi. Bir günde barajlardaki su %0,82 arttı. İstanbul barajlarındaki toplam doluluk oranı ise %42,75 oldu.

Barajlar alarm veriyordu

İstanbul’un 12 Nisan Çarşamba gününe kadar yağışlı havanın etkisi altında olacağı söyleniyordu. Aralıksız süren yağmurların barajlardaki su oranını artırması sevinç yarattı. Kentteki su seviyesinin kritik eşikte olduğu biliniyordu. Bu nedenle özellikle kurak geçecek yaz günleri öncesinde barajlardaki su oranının artması İstanbulluları biraz olsun rahatlattı.

Yıllık düşüş endişe yaratıyor!

İSKİ’nin verilerinde yer alan yıllık doluluk oranları ise vahim tabloyu gözler önüne seriyor. İstanbul’da 2022 yılının 12 Nisan’ında barajlardaki doluluk oranı %88,35 iken tam bir yıl sonra bu oran yarı yarıya düşerek %42,75’e geriliyor.

En dolu barajların doluluk oranı ne?

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan 10 baraj bulunuyor. Bu barajlar arasında en yüksek su seviyesine sahip olan baraj %66,98 ile Ömerli Barajı. İkinci sırada ise %56,38’lik oranla Darlık Barajı yer alıyor.

Kritik seviyedeki barajlar hangileri?

En dolu barajların yanı sıra İstanbul’da su oranı %10 seviyelerinde olan üç baraj bulunuyor. En az su seviyesine sahip olan Pabuçdere Barajı %10,21 olurken, onu %12,09’la Kazandere Barajı ve %17,87 ile Alibey Barajı izliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.