İstanbul'da barajların son durumu 19 Kasım 2023, son yağışlar barajlara nasıl yansıdı?

İstanbul'da barajların son durumu 19 Kasım 2023, son  yağışlar barajlara nasıl yansıdı?
İstanbul'da Cumartesi'den bu yana yağan sağanak yağış barajlara nasıl yansıdı? Barajların son durumu nedir?

İstanbul'da barajların kuraklık tehlikesi devam ediyor. Cumartesi gününden bu yana devam eden sağanak yağış ve yer yer görülen kar yağışı İstanbullulara barajlardaki son durumu araştırmasına neden oluyor. Peki Megakentte barajların son durumu nedir? İstanbul'da aktif baraj doluluk oranı ne? İşte yanıtı..


İstanbul'daki yağış barajlara nasıl yansıdı?

İstanbul'da günlerdir yazdan kalma hava sürerken aniden soğuyan hava sağanak yağışı da beraberinde getirdi. Hafta sonu görülen kuvvetli fırtına ve sağanak yağışla birlikte gözler barajlara çevrildi. İstanbul'a su sağlayan barajlar 18 Kasım 2023 Cumartesi günü %17.82 iken 19 Kasım 2023 Pazar günü %20.54 olarak kaydedildi. Buna göre güncel baraj doluluk oranı 24 saatte %2.72 arttı.

Barajların son durumu nedir?

İstanbul'a su sağlayan barajların son durumu Ömerli %40.14, Darlık %30.7, Elmalı %33.81, Terkos %12.49, Alibey %23.37, Büyükçekmece %7.19, Sazlıdere %5.7 Istrancalar %20.27, Kazandere %5.84, Pabuçdere %2.49 seviyesindedir.

baraj-son-durumu.jpg

Yağışlar en çok Anadolu Yakası'ndaki barajlara katkı sağladı

İstanbul'da 24 saattir aralıksız süren sağanak yağış ve hafif kar, en çok Anadolu Yakası'nda bulunan barajlara yaradı. Ömerli, Darlık ve Elmalı Barajı'ndaki su doluluk oranlarında en az %5 oranında artış gözlemlendi. Yağışlar kuruma tehlikesi altında olan Büyükçekmece barajını da %2 olarak etkilerken, kuraklık tehlikesi devam ediyor.

İstanbul'da yağışlar devam edecek mi?

İstanbul'da Pazar günü gece saatlerine kadar sürecek olan sağanak yağış, Pazartesi günü de devam edecek. Yağış Salı günü duracak ve Çarşamba, Perşembe ve Cuma günü de etkisine devam etmesi bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Leyla Karahan Hız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.