İstanbul’da hafta sonu hava nasıl olacak 30 Eylül - 1 Ekim İstanbul hava durumu

İstanbul’da hafta sonu hava nasıl olacak 30 Eylül - 1 Ekim İstanbul hava durumu
İstanbul dün başlayan yağmurlarla sonbahara giriş yaparken hafta sonu plan yapmak isteyenler hava durumunu merak ediyor..

Megakentte yağmur sel ve su baskınlarına neden olurken, pek çok kişi barajlardaki su seviyesinin artışa geçmesini bekliyor. İstanbul’da 28 Eylül günü başlayan ve daha çok Avrupa yakasında etkili olan sağanak yağmur, 29 Eylül günü ise Anadolu yakasında etkisini sürdürmeye devam etti. Peki İstanbul’da hafta sonu hava nasıl olacak? 30 Eylül Cumartesi ve 1 Ekim Pazar günleri İstanbul’da yağmur var mı, hava kaç derece? İşte yanıtı…

İstanbul 30 Eylül Cumartesi hava durumu

AKOM’dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul’da yağmurun 30 Eylül Cumartesi günü yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor. Sabah saatlerinden itibaren etkisini artıracak yağışlı havanın gökyüzüne hakim olması beklenirken, sıcaklıkların ise en düşük 22, en yüksek 25 derece olacağı tahmin ediliyor.

İstanbul 1 Ekim Pazar hava durumu

İstanbul’da 1 Ekim 2023 Pazar günü ise yağışların öğle saatlerine kadar etkisini sürdüreceği ve yer yer şiddetli seyredebileceği öngörülüyor.

Böylece İstanbul’da bu hafta sonu havanın çoğunlukla bulutlu olması bekleniyor.

Yağışlar ne kadar sürecek?

AKOM, İstanbul’da hava sıcaklıklarının 5 Ekim 2023 tarihine kadar mevsim normallerinde olacağını açıkladı. 6 Ekim tarihinden sonra ise sıcaklıklarda düşüş bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.