İstanbul'da haftaya sıcaklıklar 10 derece birden artacak! 5-11 Şubat 2024

İstanbul'da haftaya sıcaklıklar 10 derece birden artacak! 5-11 Şubat 2024
İstanbul'da günlerdir soğuk hava devam ederken, kar yağışı beklendiği oranda gerçekleşmemişti. Gelecek hafta megakentte kış yerini ılık ve yazdan kalma günlere çevirecek.

Megakentte yarıyıl tatilinin bitmesine sayılı günler kala milyonlarca öğrenci kar yağışının hayalini kursa da bir türlü tutmamıştı. İstanbul'da yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olmasına rağmen tutmamış olması uzmanlardan tarafından uyarılar verilmesine rağmen gerçekleşmemişti. Şubat ayına giriş yapmamızla birlikte yeniden kar yağa mı bilinmez fakat önümüzdeki hafta 05-11 Şubat 2024 tarihlerinde hava sıcaklıklarının artması bekleniyor.

Sıcaklık 10 derece birden artacak!

İstanbul'da soğuk giden havaların ardından Afrika'dan gelecek ılık havanın etkisi altına gireceğiz.

Hava Forum'dan alınan bilgiye göre 05 Şubat 2024 Pazartesi gününden itibaren İstanbul başta olmak üzere yurt geneli sıcak hava dalgasının etkisine girecek. Buna göre lodosla birlikte sıcaklıklar artacak ve mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde seyredecek.

10-haziran-2021-hava-durumu-bgazete-c4ro-jpg.webp

Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklıklar 20-22 derece civarına çıkacak. Şubat ayının ilk haftasında adeta yazdan kalma günler yaşanacak.

05-11 Şubat 2024'te İstanbul'da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından alınan verilere göre İstanbul'da hava 18 derecelere kadar çıkacak. Özellikle 07 Şubat 2024 Çarşamba günü hava güneşli ve yazdan kalma bir gün olacak. Hafta sonu ise 10-11 Şubat 2024 tarihlerinde hava çok bulutlu fakat yazdan kalma günlerdeki gibi sıcak bir hava olacak.

4.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.