İstanbul'da İETT, metro, metrobüs, tramvay, Marmaray ücretsiz olacak mı, Ramazan Bayramı'nda hangi sefer tarifesi uygulanacak?

İstanbul'da İETT, metro, metrobüs, tramvay, Marmaray ücretsiz olacak mı, Ramazan Bayramı'nda hangi sefer tarifesi uygulanacak?
İBB iştiraklerine bağlı Metro İstanbul'dan Ramazan Bayramı dolayısıyla toplu taşıma ücretlerinin ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili önemli açıklama geldi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayacak olan İstanbul, 9 günlük bayram tatili olması nedeniyle İETT toplu taşıma araçlarının metro, metrobüs, tramvay, Marmaray'ın ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili merak ediliyor.

Önceki gün resmi gazetede yayımlanan karara göre İstanbul'da Gayrettepe İstanbul Havalimanı - Arnavutköy Metro, Marmaray, Sirkeci - Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ücretsiz olarak hizmet vereceği, köprülerde ise 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 07:00'a kadar ücretsiz olacağı açıklanmıştı.

Ramazan Bayramı'nda İstanbul'da kaç gün toplu taşıma ücretsiz?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmet veren İETT tarafından Ramazan Bayramı tatili için toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı ile ilgili açıklaması beklenirken İBB iştiraklerine bağlı Metro İstanbul'dan merak edilen açıklama geldi. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruya göre Ramazan Bayramı'nda 10 Nisan 2024 Çarşamba gününden itibaren 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar İETT'ye bağlı tüm ulaşım araçlarındaki hatların kişiselleştirilmiş İstanbulkart sahiplerine ücretsiz olacağı vurgulandı.


İstanbul'da Ramazan Bayramı hangi sefer tarifesi uygulanacak?

Metro İstanbul tarafından yapılan duyurunun devamında 10 Nisan 2024 Çarşamba - 12 Nisan 2024 Cuma tarihlerinde (Ramazan Bayramı'nın 1.2. ve 3. günlerinde) saat 06:00'dan 00:00'a kadar Cumartesi seferi uygulanacağı belirtildi. Buna göre 12 Nisan 2024 Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan ve Cumartesi'yi Pazar'a bağlayan gecelerde ise M1A, M1B, M2, M4, M5, M6 ve M7 hatların gece metrosu uygulaması yapılacağı kaydedildi.

gkjpzt9wiaazyeo.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.