İstanbul'da maske takmamanın cezası kaç lira? Resmen açıklandı

İstanbul'da maske takmamanın cezası kaç lira? Resmen açıklandı
Önceki gün alınan kararla yürürlüğe giren İstanbul'da maske takma zorunluluğu sonrasında takmayan vatandaşlara ne kadar ceza kesileceği yönünde farklı tarifeler uygulanmıştı. Vatandaşlar da masket takmamanın cezası kaç lira? sorusunu sorarak yanıt arıyordu. Ve onun da kararı verildi. İşte detaylar...

Koronavirüs sebebiyle 48 ilde alınan maske takma zorunluluğu sonrası İstannbul Valiliği, şehirde maskesiz gezen vatandaşlara para cezası uygulanacağını açıkladı. Ancak kaymakamlıklara verilen ceza yetkisi sonrasında farklı tarifeler ortaya çıktı. 3 bin 150 liraya kadar kesilebilen cezaya kadar yetkisi bulunan kaymakamlıkların uygulamaları farklılık gösteriyordu. Beşiktaş'ta üç uyarma sonrasında 950 lira ceza kararı alınırken, Gaziosmanpaşa'da ise 392 lira olarak belirlendi.

Maske takmamanın cezası kaç lira?
Farklılığı ortadan kaldırmak için İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi dün saat 17.00'da Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında  toplandı. Toplantı sonrası İstanbul'da maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi.

Zorunluluk kesinlikle getirilmeliydi
Vatandaşların çoğu uygulamadan memnun olduğunu dile getirirken, büyük bir çoğunluk ise bu kurala halen uymuyor. Maske takan vatandaşların ise doğru kullanmadığı görülüyor. Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde arkadaşları ile yürüyüşe çıkan Mustafa Baydar, "Böyle bir zorunluluk getirilmeliydi. Millet çok ciddiye almıyor bu durumu. Maskeyi burnu açıkta, ya da çenesine takanlar var. Vatandaşların kurallara pek uyduğunu düşünmüyorum. Yüzde 60'ı uyuyor" dedi.

Kameraları görünce maskesini takan Tuğba Sarıca ise, "Lokantadan çıkmıştım. O yüzden takılı değildi" derken "Yine de uymaya çalışıyoruz. Maske zorunluluğu kesinlikle getirilmeliydi" diye konuştu. Meryem Karaca da, "Dünden bu yana maske takanların arttığını görüyorum. Gerekliydi bu uygulama" ifadelerini kullandı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.