İstanbul'da yaşam zor

İstanbul'da yaşam zor
Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre yaşamın en pahalı olduğu iller İstanbul, İzmir ve Ankara, yaşamın en ucuz olduğu iller Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan olarak kayıtlara geçti

TÜİK verilerine göre İstanbul, Türkiye'nin yaşaması en maliyetli kenti. Özellikle konut fiyatları bakımından İstanbul diğer şehirlere ciddi anlamda fark atıyor. Hem ev almak hem de ev kiralamak İstanbul'da çok ciddi paraları gözden çıkarmanızı gerektiriyor. Yine ortaya çıkan veriler eğitim konusunda da en pahalı kentin İstanbul olduğunu gözler önüne seriyor. İstanbul eğitim konusunda diğer şehirlere oranla yüzde 14 daha pahalı. Eğitim konusunda Türkiye'nin en ucuz şehrinin ise Şanlıurfa olduğu belirtiliyor. Eğlence ve kültürel faaliyet anlamında da İstanbul diğer şehirlere göre yüzde 25 daha pahalı olarak dikkat çekiyor. Özetle TÜİK verileri İstanbul'da yaşamanın ateş pahası olduğunu ortaya koyuyor.


EN PAHALI İLÇE BEŞİKTAŞ

TÜİK verileri bir tarafa İstanbul Emlakçılar Odası'nın yaptığı araştırmaya göre de İstanbul'daki pahalılık özellikle konut anlamında her ilçede farklılık gösteriyor. Bu anlamda İstanbul'un pahalı ilçesinin Beşiktaş olduğunu belirten emlakçılar en ucuz ilçesinin ise Sultanbeyli olduğunu söyledi. Ortaya çıkan verileri değerlendiren vatandaşlar, “Gerçekten burada yaşamak çok zor. İstanbul'un her tarafı pahalı. Sokağa çıkıyorsunuz para, işe gidiyorsunuz para, eve geliyorsunuz yine para” dedi. İstanbul'da yaşadığını söyleyen ve ulaşımdaki pahalılıktan yakınan öğrenciler ise “Burada öğrenci olmak da çok zor. Bir yerden bir yere gitmek minimum 6-7 lira. Hayat gerçekten çok pahalı” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.