İstanbullu tiyatro izlemeye doyacak

İstanbullu tiyatro izlemeye doyacak
İBB Şehir Tiyatroları’nın repertuvarı ve yeni sezon çalışmaları, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde tanıtıldı. Pandemi nedeniyle eserlerin tek perde ve küçük kadrolarla sahneleneceği söyleyen İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, “Üst başlığını ‘Sezon Minimal’ olarak belirlediğimiz Şehir Tiyatroları repertuvarımız, bu yıl da iddialı. Dünyada ilk kez bir tiyatro, 16 yeni oyunla prömiyer yapacak” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni repertuvarını ve yeni sezon çalışmalarını, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleştirilen bir törenle basın ve kültür-sanat dünyasıyla paylaştı. Toplantıya İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen ve Şehir Tiyatroları Sahne Direktörü Ayşegül İşsever katıldı.


Burası tiyatro ocağı

İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, açılış konuşmasında “Şehir Tiyatroları, 106 yıllık tarihinde birçok zorluklar yaşamış ve her koşulda perdelerini açmış bir kurum. Çünkü burası tiyatronun ocağı. Uzun bir aradan sonra yeniden seyircisiyle buluşacak olmamız hepimizi mutlu ediyor” dedi. Muratlı, pandemi döneminde kültür-sanatın toplumun üzerinde iyileştirici bir etkiye sahip olduğunu belirterek, salonları tiyatrolar, konserler ve sergilerle doldurmadaki kararlılıklarını paylaştı.


Tiyatro emekçilerine destek

Salgının başladığı günden bu yana farklı projelerle kentin sokak, park ve meydanlarında sahneler kurduklarını aktaran Muratlı, “ Bu etkinlikler ile çocuk ve yetişkin oyunları olmak üzere toplamda 487 oyunun sergilenmesini sağladık. Yaklaşık 50 bin izleyiciye ulaştık. Tiyatro emekçilerine doğrudan toplamda 1 milyon 896 bin TL ödeme gerçekleştirdik. Bu ödemelerden bin 555 oyuncu ve sahne ekibi yararlandı” ifadelerini kullandı.


Yeni sezon heyecanlı

Şehir Tiyatroları tarihinde bir ilki gerçekleştirdiğinin altını çizen Muratlı konuşmasına şöyle devam etti: “106 yıllık bir kurum olan Darülbedayi, böylesi zor bir dönemde özel sektörde faaliyet gösteren tiyatrolara kapısını açıyor. Bugün açıklayacağımız yeni sezon kapsamında, Ekim ayında, sahnelerimizde 40 yetişkin, 10 çocuk oyunu olmak üzere toplam 50 özel tiyatro oyun sahneleyecek. Genel durum izlenerek, Kasım ayında da özel tiyatrolara Şehir Tiyatroları sahnelerimizde yer vermeyi düşünüyoruz.”

MEHMET ALİ ÇATAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.