İstanbul’u 10 yıl içinde büyük bir felaket bekliyor

İstanbul’u 10 yıl içinde büyük bir felaket bekliyor
Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Büyükçekmece Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği kahvaltıda konuştu.

Büyükçekmece Fenerbahçeliler Derneği'nin düzenlediği kahvaltıda Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, İstanbul'u bekleyen olası Marmara depremiyle ilgili Fenerbahçeliler Derneği'nin kardeş derneği olan Büyükçekmece Arama Kurtarma Derneği'nde (BÜYAK) konuştu.

Büyükçekmece'de 51 bin konut yeniledik

Hasan Akgün düzenlenen kahvaltıdaki konuşmasında uzmanların Kahramanmaraş'ta yaşanan depremi önceden uyardığı ve İstanbul depreminin ise çok yakında olduğunun altını çizdi. Akgün İstanbul'da beklenen depremin çok yakında olduğunu söyledi. Hasan Akgün "Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin büyük Marmara depreminden çok önce olacağı ve en geç 2028-2030 a kadar olacak söylüyorlardı ve bu sözler hala kulaklarımda çınlıyor. Bunu Türkiye'deki yöneticiler görmedi. Bazı makalelerde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremle ilgili söylenenler çıktı. Uzmanlar Kahramanmaraş'ta yaşanan depremi elleriyle tarif etti. Naci Görür, en az 15 kez Elazığ depreminin televizyon programlarında tekrar etti. Hiç kimse ilgilenmedi. 06 Şubat saat 04.17'de 422 ayrı Cape Town'dan Moskova'ya, İtalya, Fransa, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve pek çok ülkeden yardım geldi.

1111.webp

Maraş eksenli büyük depremden sonra 2030'a kadar yüzde 30 civarında, 2030'dan itibaren yüzde 70 civarında büyük ihtimalle Marmara'da beklenen deprem olacak. Deprem Silivri önündeki bin 150 metre derinliğindeki 1. Marmara Çukuru ile Zeytinburnu açıklarında, 2'si 950 metre derinliğindeki Marmara Çukuru arasındaki fayların kırılması sonucunda olacak. Sebebi bazı bilim insanları ve yer bilimciler 150 yıldan beri, bazıları ise 1700'lü yıllarda meydana gelen depremden sonra yaklaşık 300 yıllık bir birikimin var olduğunu ve bu fay hattının parçalı kırılmasını öngördüklerini ifade ediyorlar.

habere-gom.jpeg

Bu fay hatlarının ayrı ayrı kırılması noktasında 7 ile 7.5 civarında bir deprem olacağını, Silivri ve Zeytinburnu'ndaki iki Marmara Çukuru kırılırsa 7.5 ile 7.7 arasında bir deprem beklendiğini ifade etti. Yani Kahramanmaraş'ta yaşanan depremi yer bilimcilerin dediklerinin çıkmış olmasıyla İstanbul'da beklenen depremin de doğru olabileceğini ve bilim doğru diyorsa 10 yıl içerisinde bu büyük depremi İstanbul yaşayacak. Bilim adamlarının bu öngördüğü verilere o kadar çok inandım ki gece gündüz demeden ekibimle beraber 15 yıldan beri Büyükçekmece'de çalışmalarımıza devam ettik.

Biz olası bir depremde Büyükçekmece'ye ne olacağını çok iyi biliyoruz. En büyük sıvılaşma Kültür Park'tan yani kaymakamlığın oradan Albatros'a kadar Atatürk Mahallesi'nin başlangıcı olan yere kadar olan kendi bölgemizde 51 bin konutu yenileyerek vatandaşın can emniyetini sağladık. Deprem ile ilgili çalışmalarımıza devam ettik ve ediyoruz." dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.