İstanbul'u Koşuyorum Bakırköy etabına 400 İstanbullu katılacak

İstanbul'u Koşuyorum Bakırköy etabına 400 İstanbullu katılacak
İstanbul Yarı Maratonu’nda uyguladığı pandemi tedbirleriyle dünyadaki yarışlarda standart belirleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul, ‘İstanbul’u Koşuyorum’ etkinliklerinin Bakırköy Etabı’nda trafiğe kapalı ve araçsız alanda sporculara yarış imkânı sunacak.

Spor İstanbul tarafından düzenlenen ‘İstanbul’u Koşuyorum’ etkinliklerinin bu yılki ikinci yarışı olan Bakırköy Etabı 11 Ekim Pazar günü, tüm pandemi tedbirleri alınarak 400 İstanbullunun katılımıyla gerçekleştirilecek. Alınan pandemi önlemleri kapsamında; başlangıç noktasında metrekare başına düşen kişi sayısı ile 3’er kişi 5 saniye arayla start alacak. Bekleme alanındaki düzenlemelerle sosyal mesafe kurallarına uygun ortam oluşturularak sporcuların güvenli bir ortamda yarışı tamamlamaları sağlanacak. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleştirilecek yarışta sporcular, başlangıç alanına HES kodlarını göstererek girebilecek ve etkinlik alanına girişten itibaren start verilene kadar maske takmaları zorunlu olacak. Yarış esnasında sporcuların maskelerini çıkarmalarına müsaade edilecek ve bitiş noktasına vardıklarında sporculara maske verilecek. 


Toplam 4.500 TL ödül dağıtılacak

Elektronik zamanlama çipleri ile yarış derecelerinin ölçüleceği “İstanbul’u Koşuyorum” Bakırköy etabıng Genel Klasmanda kadınlar ve erkeklerde 1.’ye 1.000 TL, 2.’ye 750 TL ve 3.’ye 500 TL para ödülü verilecek.

10 kilometrelik parkurda koşulacak
Nefes egzersizleri ve ısınma hareketleriyle başlayacak olan etkinlikte sporcular, Kennedy Caddesi üzerindeki Bakırköy İDO İskelesi İspark alanı önünden Zeytiburnu istikametine doğru start alacak. Yarış, Tarhan Kavşağı’ndan geriye dönüş ile Yeşilköy istikametine doğru devam edecek ve Yeşilköy Havuzlu Kavşağı’nda yapılacak ikinci dönüş ile Bakırköy İDO İskelesi İspark park alanı önünde tamamlanacak. 10 kilometrelik parkurda gerçekleştirilecek çipli koşuda dereceye giren koşucuların ödüllendirilmesinin ardından organizasyon sona erecek. 

Yıl boyunca devam ediyor

Bu yılki 'İstanbul'u Koşuyorum' serisi, biri özel etap olmak üzere 4 etaptan oluşuyor. "İstanbul'u Koşuyorum" 5. sezonun ilk yarışı Dünya Kadınlar Günü özel etabı ile mart ayında gerçekleştirilmişti. Bakırköy Etabı sonrası yarışlar, Caddebostan Etabı ve serinin son ayağı olan Üsküdar Etabı ile son bulacak.

'İstanbul'u Koşuyorum' projesi, başta İstanbul Maratonu ve İstanbul Yarı Maratonu olmak üzere; Türkiye'deki yol yarışlarına katılımı teşvik etmek, yol yarışları katılımcılarına alternatif yarışlar düzenlemek, koşuculara seri şeklinde yarışlar sunabilmek, koşmaya yeni başlayanları da kısa mesafeli yarışlara adapte edebilmek amacıyla 2016 yılında hayata geçirildi.

Özel tasarımlı madalya
Dereceye giren koşucuların çeşitli hediyelerle ödüllendirildiği koşuların her birinde özel tasarımlı ayrı bir madalya veriliyor. Ayrıntılı bilgiye www.istanbulukosuyorum.istanbul sitesi üzerinden ulaşılabilir.

 

Bilgi için:              

Spor İstanbul Basın Müşavirliği / 0549 806 58 28 / [email protected]

Kit Dağıtım

TARİH : 10 Ekim 2020, Cumartesi

YER    Fatih Spor Kompleksi, Kaleboyu Cad. No:111 Fatih, İstanbul

SAAT  10.00 – 18.00

PROGRAM

TARİH : 11 Ekim 2020, Pazar

YER    Bakırköy İDO İskelesi İspark park alanı önü

SAAT  09.00 – 11.00

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.