İstiklal Caddesi'nde kalleş saldırı: 6 ölü, 53 yaralı

İstiklal Caddesi'nde kalleş saldırı: 6 ölü, 53 yaralı
Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada, 6 kişi öldü, 53 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk milletini terörle teslim alma çabaları hedefine ulaşamayacaktır” açıklamasını yaptı

İstiklal Caddesi'nde saat 16:13'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Caddede büyük panik yaşanırken, olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlamada 6 kişinin öldüğü 53 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi. Patlamanın akabinde Şişhane civarında polisin operasyon yaptığı ve çatışma çıktığı iddia edildi. Patlama sonrası Vodafone Park'ta oynanması planlanan Beşiktaş-Antalyaspor maçı ileri bir tarihe ertelendi.


HEDEFİNE ULAŞAMAYACAKLAR

Patlama hakkında açıklama yapan ve “Bombalı saldırıda vefat eden kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum” diyen Erdoğan, “Hain saldırının hemen akabinde olay yerine hemen emniyet ve sağlık birimleri sevk edilmiştir. Devletimizin ilgili birimleri bu kalleş saldırının faillerini ve arkasındaki failleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün ve yarın da hedefine ulaşamayacaktır” ifadelerini kullandı.


TERÖR KOKUSU VAR!

Saldırının önündeki ve arkasındaki tüm unsurlarıyla ortaya çıkartılarak faillerinin hak ettikleri şekilde cezalandırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kesin olarak bu terördür dersek belki yanlış olur ama ilk gelişmeler, valimin bize aktardığı ilk bilgi burada bir terör kokusu var” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu an itibarıyla ilk tespitler oradaki kaçışmalar vesaire falan, bir kadının bu işte rol oynadığı noktasında" bilgisini verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.