İstiklal Caddesi'nde korkutan kalabalık

İstiklal Caddesi'nde korkutan kalabalık
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı 4'üncü Cumartesi'nde de, koronavirüs vakalarındaki artışa rağmen İstiklal Caddesi'nde kalabalık oluştu.

2 Mart itibariyle başlatılan koronavirüste kademeli ve kontrollü normalleşme dönemi kapsamında İstanbul'da Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma kısııtlaması kaldırılmıştı. Kısıtlamanın kaldırıldığı 4'üncü Cumartesi günü, İstanbullular yine kendini sokağa attı. İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı ve bazı sahillerde koronavirüs vakalarındaki artışa rağmen yoğun kalabalık meydana geldi.

Beşiktaş sahilinde yaşanan trafik yoğunluğu dikkat çekerken, çoğu vatandaş yürüyüş yaptı, yerli ve yabancı çok sayıda turistin de Ortaköy'e akın ederek fotoğraf çektirdiği ve yürüdüğü görüldü.

'Bu virüs ile ne yapacağımızı bilmiyorum'

Çoğu zaman sosyal mesafa kurallarına uyulmadığı gözlemlenen Ortaköy Sahili'nde gezen Beyhan Çakır, "Oğlum ve torunum ile Ortaköy'e geldik. Bu virüs ile ne yapacağımızı bilmiyorum. 68 yaşındayım. Çok zorluklar yaşadım. Koronavirüse karşı çift maske takıyorum. Biraz gezip evimize gideceğiz" dedi.

'Haftada bir gün dışarı çıkıyoruz'

Çocuğunu gezdirmek için Ortaköy Sahiline gelen Nilay Kaçar ise "Çocuğu dışarı çıkaramıyoruz. Güzel havayı bulunca dışarı çıkalım nefes alalım dedik. Koronavirüs de var ama dikkat etmeye çalışıyoruz. Ellerini yıkıyoruz. Kalabalık yerlere koymamaya dikkat ediyoruz. Yarın kısıtlama nedeniyle evdeyiz. Haftada bir gün dışarı çıkıyoruz" diye konuştu.

'İnsanlar sosyal mesafe kurallarına uyarak güzel havadan istifade ediyorlar'

Ortaköy'de saz çalıp türkü söyleyen sokak sanatçısı Cihat kantarcı ise "Hava güzel. İnsanlar da sosyal mesafe kurallarına uyarak güzel havadan istifade ediyorlar. İnsanlar sazdan, sözden çok uzun bir süre uzak kaldılar. Biz de Ortaköy'de kültürel felsefeye hizmet eden bireyler olarak kendimizce onlara bu toprağın değerlerini, bu toprağın sesini dilimiz döndüğünce ifade etmeye çalışıyoruz" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.