İYİ Partili Durmuş: Vatandaşa destek olmak için varız!

İYİ Partili Durmuş: Vatandaşa destek olmak için varız!
İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Teşkilatı, İstanbul İl Başkanlığı'nın da desteğiyle Büyükçekmece'de 62 çocuğu sünnet ettirdi.

İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, Büyükçekmece Kültür Park, Kemal Sunal Amfi Tiyatro'sunda sünnet şöleni düzenledi.

62 çocuğun sünnet olması sağlayan şölene; İYİ Parti İl Başkanı Coşkun Yıldırım, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve ilçe sakinleri katıldı.

Şölenin ev sahipliğini yapan İYİ Parti İlçe Başkanı Nejat Durmuş, “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz ve gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz benden sonraki ilçe başkanı arkadaşlarımızın da inanıyorum ki devam ettireceği bu sünnet şölenlerimizin ilkinde 62 tane evladımızı sünnet ettirdik. Bu sosyal bir ihtiyaçtı bunu karşılayalım istedik. Karınca kararınca elimizden geleni yapalım, destek olalım istedik. Sizler de bugün buraya gelerek bizi onurlandırıp, şereflendirdiniz, hepinize teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz bu hafta Zafer Haftası; üzerinde yaşadığımız bu toprakları bize hediye eden insanları bedenleri üzerinde geziyor gibiyiz. Dolayısıyla geçmişe bakarak geleceği değerlendirmek zorundayız. Yaşadığımız sıkıntılar ortada. Ekonomik sıkıntılar var. Bu ortamda bu sebeple elimizden geleni yapıp vatandaşın sorunlarını çözmek istiyoruz. Kıymetli il başkanlığımız da bu konuda bizlere gereken desteği veriyor. Onlara da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Büyükçekmece'ye teşekkür

Şölende konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım ise “Büyükçekmece İlçe Teşkilatımızın tertip ettiği program sebebiyle tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ediyor, katılımcılarımıza şükranlarımızı arz ediyorum. İnsanlığın var oluşundan bu yana en önemli insan olmanın unsuru; inançlarını iyi belirlemek ve o inançlar üzerinde yaşamıyla onu şekillendirmektir. Bizler de Müslüman Türk kimliğiyle inancımızın gereği olarak sünnete ayrı bir önem vermekteyiz. Bugün de Büyükçekmece Teşkilatımız bu önemin gereğini yapmıştır. Sünneti gerçekleşen çocuklarımızı tebrik ediyorum, evliliklerinin görülmesini de Allah'tan niyaz ediyorum. Yine Büyükçekmece Belediye Başkanımız Dr. Hasan Akgün'e de teşekkür ediyor, hizmetlerinin devamını diliyoruz” dedi.

a2.jpg

Çocuklarımızı düşünüyorum

Kendisi için çocukların çok değerli olduğunu anlatan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise “Çocuklarımız benim için çok değerli. Onların gözünde geleceğimizi görüyorum. Onlar bizim en nadide çiçeklerimiz. Geleneksel sünnetimiz olan tarihin derinliklerinden gelen bu sünnet merasimi yapılan çocuklarımızın geleceği acaba nasıl olacak, bizim gibi sürünecekler mi, bizim gibi itilip kakılacaklar mı, bizim gibi ötekileştirilecekler mi, bizim gibi üçüncü dünya ülkesi olan bu ülkede mi yaşayacaklar? Veya bu çocuklar çok iyi bir eğitim alabilecekler mi? Bütün bunları merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.