Kaçak göçmenler kaçmak istedi: Vatandaş tekme atarak durdurmaya çalıştı

Kaçak göçmenler kaçmak istedi: Vatandaş tekme atarak durdurmaya çalıştı
Polis ekiplerini fark eden biri kadın 2 kaçak göçmen kaçmak istedi ancak çok geçmeden polis ekipleri tarafından yakalandı.

Polis ekipleri, Sultangazi ve Esenyurt'ta polis ekipleri tarafından kaçak göçmenlere yönelik denetim yaptı. Sultangazi'deki denetimde kaçak göçmenlerden bir polisin elinden kurtularak koşmaya başladı.

Çevredeki bir kişi, kaçak göçmeni tekme atarak durdurmaya çalıştı ama başarılı olamadı. Esenyurt'ta ise polis ekiplerini fark eden biri kadın 2 kaçak göçmen kaçmak istedi ancak çok geçmeden polis ekipleri tarafından yakalandı. Kaçak göçmenlerin polis ekiplerinden kaçtığı o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı. Kaçak göçmenler polis merkezindeki işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öğle saatlerinde Sultangazi'de kaçak göçmenlere yönelik denetim yaptı. Ekipler, oturma izni olmayan göçmenleri yakalayarak gözaltına aldı. Polis arabasına götürüldüğü sırada ancak göçmenlerden biri polisin elinden kurtularak kaçmaya başladı. Polisin peşinden koşarak yakalamaya çalıştığı kaçak göçmene vatandaş da müdahale etti. Denetim yapılan mahallede tatlıcıda çalışan Ali Rıza Yaman, tekme atarak kaçak göçmeni durdurmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Yaman'ın tekme atarak kaçan şüpheliyi durdurmak istediği anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.

Ali Rıza Yaman, "Polisler kaçak göçmenler için denetim yapıyorlardı. Ben de oradan geçerken polislerin Afganları yakaladığını ve bir tanesinin kaçtığını gördüm. Ben de müdahale etmek amacıyla tekme attım. Düşmedi. Ben kendim yere düştüm. Afgan da kaçtı." dedi.

DENETİMDEN KAÇAN 2 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Esenyurt'ta ise, kaçak göçmenlere yönelik düzenlenen denetimden kaçan 1'i kadın 2 kaçak göçmen, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Esenyurt'ta, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yasadışı yollarla Türkiye'ye gelen yabancı uyruklu kişilerin yakalanmasına yönelik denetim gerçekleştirildi. Gün boyu yapılan denetimlerde şüpheli görülen kişiler tek tek durdurularak kimlik kontrolünden geçirildi. Denetim esnasında toplam 3 kaçak göçmenin yakalanarak gözaltına alındığı öğrenildi. Denetim sırasında polisi gören biri kadın iki kişi, yakalanmamak için kaçmaya başladı. Şüphelilerin peşinden koşan ekipler, 2 kaçak göçmeni yakalayarak gözaltına aldı. Kaçak göçmenler polis merkezindeki işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.