Kader mahkumu kadınlara yardım

Kader mahkumu  kadınlara yardım
Kader Mahkumları Derneği, Cumhuriyet'in 98'inci yılı sebebiyle Beylikdüzü’den, Türkiye'deki 420 cezaevinde yer alan kadın mahkumlara ve yanlarında bulunan çocuklarına ulaştırılmak üzere 500 koliyi yola çıkardı

Her cuma günü cezaevlerine koli gönderen ve sokaktaki evsizlere kıyafet desteği yapan Kader Mahkumları Derneği, Cumhuriyetin 98 Yılı sebebiyle 420 cezaevindeki, 500 kadın mahkuma ve çocuklarına ulaştırmak üzere kolileri yola çıkardı. Dayanışma etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasef Bakırcı, Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı Başkanı Ahmet Yılmaz, Kent Komisyonu Kadın Konseyi Başkanı Şule Şengüneş ve komisyon üyeleri gibi birçok insan katılım sağladı. Gece gündüz farketmeden işlerini büyük bir heyecan ve özveri ile yaptıklarını söyleyen, “Kader Mahkumları Derneği Genel Başkanı Necdet Yüksel, “Cumhuriyetimizin 98. yıldönümü münasebetiyle Beylikdüzü’nde merkezi bulunan Kader Mahkumları Derneği’nin, ülke genelinde cezaevlerinde bulunan 500 kadın mahkuma ve yanlarında bulunan 250 çocuğa; 500 koliyi yola çıkarıyoruz. Bugün özel bir gün dedik, özel bir çalışma dedik onun için bugün çalışmamızda yer alan, birlikte olduğumuz dostlarımız; İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasef Bakırcı, Yusufiyeli Ülkücüler Teşkilatı Başkanı Ahmet Yılmaz, Kent Komisyonu Kadın Konseyi Başkanı Şule Şengüneş ve komisyon üyeleri gibi kıymetli isimler destek olmaya geldi. Her cuma Beylikdüzü’nden, Türkiye’ye koli gider. Buraya günlük gelen, yüzün altına düşmeyen mektuplar var. 20 yıldan bu yana bu işi devam ettiriyoruz. İşimizi büyük bir özveri ve sevgiyle yapıyoruz. Bizim hammaddemiz metuplardır; mektuplar gelmezse yani istekler olmazsa bizim yapacağımız bir şey yok. Bu yardımlar ise gönüller tarafından yapılıyor. İnsanlarımız evlerindeki fazla kıyafetleri, kitapları getiriyorlar; firma sahipleri de devreye giriyor. Mektupta ne talep ediliyorsa ona göre tedarik etmeye çalışıyoruz. Mektupların yazıldığı yer cezaevi; gönderildiği yer Beylikdüzü Kader Mahkumları Derneği” dedi.
 


Başka hayatlar da var
25 yıl öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra, Kader Mahkumları Derneği Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Abrurrahman Yılmaz, “İnsanlara yardım etmek adına, yaşadığımız hayatın dışında başka hayatların da olduğunu, bu derneğe girdikten sonra daha iyi anladım. Türkiyemizin, 420 cezaevine 500 koliyi, kadın ve yanlarında kalan çocuklarına, hazırladığımız ihtiyaç listesine göre koli gönderdik. Buraya gelen, bize destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızdan şunu rica ediyoruz; giymedikleri giysileri, okumadıkları kitapları genel merkezimize getirerek, susayan yüreklere su serpmemize vesile olsunlar.” şeklinde konuştu.
 

Her şey daha güzel yarınlar için
Ekip arkadaşları ile birlikte, insanlara yardım etmekten büyük sevinç duyduğunu ifade eden Kent Komisyonu Kadın Konseyi Başkanı Şule Şengüneş, “ Ekip arkadaşlarımla birlikte burada bazı kitapların, giysilerin kıymetli insanlara gideceğini duyduk. Biz de ucundan tutmak istedik; buraya geldiğimizde duygularımız çok değişti. Yaptığımız işten haz aldık ve bir- iki insana dokunabilmek çok hoşumuza gitti. Birlikte paslaşarak, daha güzel yarınlarda bulunmaya çalışacağız. Tabi ki bizlerin de içerdeki kader mahkumu arkadaşlarıma kardeşlerimize, bir nebze katkımız olursa bizler de çok mutlu olacağız.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.