Kadın güçlendikçe toplum güçlenir
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gönüllüleri’nin Beşiktaş Meydanı’nda açtığı “Kadın Emeği Pazarı”nı ziyaret etti. El emeklerini aile ekonomisine katkı aracına dönüştüren kadın girişimcilere seslenen İmamoğlu, "Kadınlar güçlendikçe, toplum güçlenir. Kadın, evin içine para kazanıp, evin içine daha fazla katkı sundukça, toplum zenginleşir" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim kampanyasının temel taşlarından İstanbul Gönüllüleri, kadın emeğini tüketicilerle buluşturan bir projeye imza attı. Evlerinde kendi olanakları ile üretim yaparak aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadın girişimciler, Beşiktaş Meydanı’nda, 14 Aralık’ta kurulan “Kadın Emeği Pazarı”nda buluştu. 2’şer gün üzerinden dönüşümlü olarak 500’e yakın kadın girişimcinin yer alacağı pazar, 14-31 Aralık 2020 tarihlerinde hafta içi her gün 10.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. El yapımı sabundan kanaviçeye, porselenden takıya farklı kategorilerde ürün ve hediyelik eşyaların sergileneceği tezgahlar, pandemi sürecinin gerektirdiği sosyal mesafe kurallarına uygun olarak konumlandırıldı.
Tezgahları tek tek dolaştı
Bunu geliştirmek istiyoruz
İmamoğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine, pazarla ilgili düşüncelerini de şu sözlerle aktardı: “İş üretmek, şehir yaşamı ve şehrin zenginliği için çok önemli. Kadınların istihdama katılımı çok düşük. Son verilere göre, yüzde 35 bile değil. Böylesi bir ortamda bir toplumun ya da bir şehrin gelişmesini beklemek mümkün değil. Bunun için zaten hamleler yapıyoruz. Kreşi teşvik etmemiz aslında ondan. Kadınları bir an önce yaşama katma çabamız ondan. Özellikle çocuk yetiştirirken hayatlarının kolaylaşması, 0-4 yaş arası annelerin ücretsiz seyahat edebilmeleri gibi birçok aşaması var; Halk Süt dağıtmamız gibi. Bütün bunlar aslında annenin hayatını kolaylaştırmak ve bir an önce hayata katılımınınım sağlamının aşaması. Burada da İstanbul Gönüllüleri, kadınların bu talebine kulak verdiler ve bizlerle paylaştılar. Güzel bir meydan. Beşiktaş’ta, çok güzel bir alanda kadınlar emeklerini sergiliyor ve satış yapıyorlar. Bunu geliştirmek istiyoruz. Kadın kooperatifi, kadın üreticiler, tarımda kadın gibi birçok aşaması var. Kadınlar güçlendikçe, toplum güçlenir. Kadın, evin içine para kazanıp, evin içine daha fazla katkı sundukça, toplum zenginleşir. Ben, köyde üreten bir annenin evladı olarak bunu doya doya yaşadım. Sonraki travmayı da biliyorum. Onun için kentteki kadınların hayata katılımları için, her yerel yönetimin, her yöneticinin çok şey yapması lazım.”
