Kadınlar meslek sahibi oluyor

Kadınlar meslek sahibi oluyor
Gaziosmanpaşalı kadınlar, el becerilerini geliştirip mesleğe dönüştürmek ve aile bütçelerine katkı sağlamak için bu yıl da Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği kurslarda buluşuyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi, yeni eğitim yılında 13 dalda ve 250 branşta meslek edindirme ve hobi kursları düzenliyor. Pandemi nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen merkezde bu yıl tekrardan yüz yüze eğitime açıldı. Açılış programına İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’nın yanı sıra ilçe protokolü ve kursiyerler katıldı. Kültürden sanata, spordan kişisel gelişime uzman eğitmenler tarafından verilen kurslarda kadınlar, hem sosyalleşme hem de becerilerini geliştirme imkanı buluyor. Kursları başarıyla tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika veriliyor.

İstihdama katkı vereceğiz
 

Açılış törenine katılan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, pandemi nedeniyle kursların aktif hizmet veremediğini söyledi. Normalleşme sürecine geçince Kadın Koordinasyon Merkezi'ni aktif hale getirdiklerini dile getiren Usta,"Zat-ı Gül Kadın Koordinasyon Merkezi içerisinde kültürde, sanatta  ve spor dallarında eğitimlerimiz var. Yaklaşık 250 dalda burada hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu güne kadar 65 bin kadınımıza bu alanlarda hizmet verdik. Bizim amacımız kadınların kendi yönettiği, kadınların kendi hizmet aldığı burada yaz kış, gece gündüz, her yaşta, her kategoride hizmet vermek. Kendi öğrendikleri meslekleriyle ürettikleri eserleri de burada vatandaşlara sunmak suretiyle onlara bir de pazar oluşturuyoruz. Böylece ürettikleri eserleri pazarlama noktasında hem de istihdam noktasında onlara katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Hizmetler değerli hissettiriyor
 

Porselen boyama kursunda eğitim gören Gülsüm Veske, aldığı eğitimden memnun olduğunu ifade ederek, “Araya pandemi girdi. Online derslerimiz oldu. Daha sonra yasaklar kalktıktan sonra sınıflarımıza hocamıza kavuştuk. Buradaki aldığımız hizmetten memnunuz. Kendimizi geliştiriyoruz. Burada serbest çalışıyoruz. Hocamız da dolu dolu zaten her istediğimizi bizimle beraber yapmaya çalışıyor. Aldığımız hizmetten çok memnunuz. Başkanımız hanımlara çok önem veriyor. Aldığımız hizmetlerden kendimizi daha değerli hissediyoruz " şeklinde konuştu.  Porselen boyama eğitimi veren Gülnur Öztepeci ise eğitim sürecini anlattı. 12 öğrenciye eğitim verdiğini dile getiren Öztepeci, "Öğrenciler de çok özlediler böyle ortamı. Keyifle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şu anda hepsi çok mutlu bende mutluyum. Yaptığımız ürünler son derece özel. Sur üstü dekorlama çalışıyoruz. 800 derecede pişiriyoruz. Bir kaç aşamadan geçiyor. Önce bir kontür çekip boyama aşaması fırınlanma aşaması, altın çalışmalarımız var. Fincanlarımıza altınlarımızı işliyoruz. Evimizde de kendi yaptığımız fincanlarımızda kahvelerimizi içmek de ayrı bir mutluluk veriyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.