Karaali ipi göğüsledi

Karaali ipi göğüsledi
İlçe başkanlığı ve gençlik kolları kongrelerini tamamlayan Başakşehir CHP’de son olarak kadın kolları kongresi yapıldı. Üç adayın yarıştığı kongrede Hülya Karaali başkanlığa seçilirken daha önceki kongrelere nazaran rekor katılımın olduğu gözlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Başakşehir İlçe Başkanlığı Kadın Kolları seçimlerinde 3 aday yarıştı. Oldukça heyecanlı geçen kongre, ilçe başkanlığının İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki TÜMSAN’da bulunan ofisinde yapıldı. Toplam 334 oyun kullanıldığı kongreyi 181 oy alan Hülya Karaali kazanırken, rakiplerinden Sema Sancaklı 119, Filiz Doğan ise 29 oy aldı.

Kadın kadının kurdu değildir
Seçim öncesi yaptığı konuşmada kadınların neden daha çok birlikte olmaları gerektiğinin altını çizen Başakşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi ve Kadın Kolu Başkanı Bağdagül Gülen, "Hayatın her alanında daha aktif ve var olması gereken kadınlar maalesef olması gereken noktada değil. Ve biz kadınlar birbirimizin kurdu değil yurdu olmalıyız. Kısa süre öncesine kadar seçime kadın aday bulamazken bugün üç adayımızın olması beni mutlu etti" dedi. Seçim yapılıp sayıma geçmeden önce salona gelen ve kısa bir konuşma yapan CHP Başakşehir ilçe Başkanı Deniz Bakır ise "Şu an seçimi yaptınız ve ben gittikten sonrada sayım yapılarak kimin kazandığını göreceksiniz. Ancak bu ana gelene kadar benim ilçe başkanı olarak taraf olduğum ve oy yönlendirmesi yaptığım yönde istenmeyen dedikodular oldu. Bu söylemler doğru olmadığı gibi, iddia eden iddiasını belgelesin. Ben ilçe başkanlığından istifa ederim. Burada üç aday yarışıyor ve katılım beni son derece memnun etti. Ben ilçe başkanıyım, kim kazanırsa kazansın benim başımın üstünde yeri var. Ben kazanan kazanmayan herkesle beraber çalışacağım" ifadelerini kullandı.

Önümüze bakacağız
Oyların sayımının ardından seçimi açık ara kazanan Hülya Karaali yaptığı teşekkür konuşmasında, "Öncelikle bana oy veren veya vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Yaptığımız bu seçimin kaybedeni yok, hepimiz kazandık. Sadece görev ve sorumluluk adına değişim yaşandı. Bizim mücadelemiz ve çabamız partimizi daha geniş kitlelere yaymak ve partimizi her alanda iktidar yapmaktır. Bununda yolu güçlü bir kadın kolu yönetiminden geçmektedir. İnanan ve çok güzel hizmetlere imza atacağına inandığım bir listeyle yarıştık ve üyelerimizde bizden yana karar verdi. Artık seçim geride kaldı. Önümüze ve yapacaklarımıza bakacağız. Bizimle bu yolda yürümek isteyen herkesle yürüyeceğiz. As olan samimiyet ve partiye duyulan aidiyet duygusudur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.