Karaoğlu: Atatürk'ün izindeyiz!

Karaoğlu: Atatürk'ün izindeyiz!
100. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına başlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Bakırköy İlçe Başkanlığı, Özgürlük Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Karaoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün izindedir” dedi

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı partilerinin 100. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Özgürlük Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’ın CHP Genel Merkez’de yapılan kutlamalara katılması nedeniyle, partililere Başkanvekili Anıl Karaoğlu öncülük etti.

Karaoğlu, “Dünün zorlukları ile büyüyen Cumhuriyet Halk Partisi'nin, yarının idealleri ile daha da büyüyeceğini olan inancımız tamdır” dedi. “Ebedi Genel Başkanımız” diyerek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin biçimlendirildiğini belirten Karaoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk'ün izinde, topraklarımızın kutsallığına ve milletimizin kayıtsız şartsız egemenliğine dayanan Cumhuriyetin asırlık yolculuğunu eşlik etmiş bir partidir” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçiyiz

“Cumhuriyet Halk Partisi saray zihniyetinin, cemaatlerin, zümrelerin, kendini halktan üstün görenlerin karşısında milletin kayıtsız şartsız egemenliği dediği için cumhuriyetçidir” diyen Karaoğlu, “Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanların ve topraklarımızı rant alanı olarak görenlerin karşısında milliyetçidir. Önce halk dediği için, toplumu kutuplaştırmadığı için, yasalar karşısında herkesi eşit gördüğü için halkçıdır. Devletin fabrikalarını, hastanelerini, okullarını, köprülerini, limanlarını yandaşa ve yabancıya peşkeş çekenlere karşı sosyal devlet, sosyal adalet ve milli kalkınma dediği için devletçidir. Halkın dini ve kutsal duygularını sömürerek siyaseti alet edenlere karşı devletin dini inançlarından bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunduğu için laiktir. Çağdaş dünyanın gerekliliklerini hiçe sayarak, cehaletin karanlığını dayatanlara karşı bilim ve yenilik dediği için devrimcidir” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler

Kaynak:Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.