Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Vakfı yeni yönetimini seçti: Şimdi hizmet zamanı

Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Vakfı yeni yönetimini seçti: Şimdi hizmet zamanı
Kars- Ardahan- Iğdır (KAI) Eğitim ve Kalkınma Vakfı'nın olağan genel kurulu sonucu, vakıf başkanlığına Ekrem Tanyıldız seçildi. Yeni ve güçlü isimleri yönetim listesinde barındıran Tanyıldız, “Yönetim olarak çok daha kalıcı hizmetler üretmeyi planlıyoruz. Amacımız KAI'nın hizmet kervanına daha çok emek vermek” dedi

Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Eğitim ve Kalkınma Vakfı'nın, Olağan Genel Kurul'u geniş bir katılım eşliğinde gerçekleştirildi. Vakıf Genel Sekreteri Av. Mahmut Öztürkler başkanlığında Genel Kurul'a giden KAI Vakfı'nın, Divan Başkanlığı'na Prof. Dr. Esfender Korkmaz seçilirken, Katip Üyeliklere ise Cihangir Güngör, Bahattin Durmuş ve Av. Özlem Durdağı seçildi. KAI Vakfı’nın Kurucusu Onursal Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptığı süre boyunca binlerce öğrenciye burs imkanı sağlayan, Ardahan ve ilçelerine kalıcı eğitim kurumları kazandıran Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Olağan Genel Kurulda şahsını Divan Başkanlığına seçen delegelere teşekkür etti. Prof. Dr. Korkmaz, Genel Kurulda Vakfın kuruluşundan bugüne gelinen süreç hakkında kısa bilgiler verdi.
Prof. Dr. Korkmaz; “Kars- Ardahan – Iğdır Vakfı (K.A.I) 1992 Yılında saygın ve duyarlı hemşerilerimizin büyük özverileri ile bir araya gelerek temelini oluşturduk. Bugüne dek gelinen süreçte bölgemize imkânlar elverdikçe kalıcı önemli hizmetler yaptık. 22 tane okul, yurt, öğretmen evi ve çeşitli hastane laboratuarlarının donanımı ile ayrıca birçok okulun onarımını gerçekleştirdik. Binlerce öğrencinin giyim tedariki ve 20 Binden fazla öğrencimize burs vererek buraya kadar Vakfımızı yaşatmanın sevincini hep birlikte paylaşıyoruz. İsmail Aytemiz, bölgemize özellikle eğitim alanında çok önemli yatırımlar yaptı, Yıldız Laçinel, İskender Bozdemir, Sabri Yiğit, Cihangir Güngör ve Zeki Yılmaz ve diğer başkanlarımızın önemli hizmetleri oldu” dedi.

Siyaset üstü bir kurumuz
Vakfın siyasetten uzak tutulması konusunda uyarılarda bulunan Prof. Dr. Korkmaz, şunları söyledi: “Dönemsel başkan ve yönetim kurulu görevlerinde bulunan arkadaşların hepsi bir birini tamamlayıcı hizmetlerde bulundular ve hepsine teşekkür ediyorum. Mümkün mertebe Vakfımızı siyasetten uzak ve üstünde tutmaya özen göstermelerini bekliyorum. Bundan sonrada hep aynı hassasiyetle yaşatılacağına inanıyorum.”

Çok ciddi hizmetler yapıldı
İmkanlar dahilinde kıymetli yönetici arkadaşlarla özverili gayretler ortaya koyduklarını belirten KAI Vakfı eski Başkanlarından Zeki Yılmaz da, son iki yılın pandemi engeline karşı iyi bir hizmet verdiklerini dile getirerek emeği geçen her kese teşekkür etti. Artan hayat pahallılığı karşısında burs ücretlerinin arttırılması konusunda yeniden bir değerlendirilme yapılmasını isteyen Saltuk Buğhan Budak, Genel Kurula öneri sundu. Abdullah Akbulak ise, pandemi koşullarına rağmen geçen dönemi oldukça başarılı bulduğunu, gelecek süreçte daha da iyileştirilmesi için çabaların biraz daha arttırılmasını istedi.

Vakıf başkanlarına plaket verildi
KAI Vakfı başkanlığını ve Kuruculuğunu yapan İsmail Aytemiz’in plaketini vekaleten şirket yöneticisi Deniz Ayırkan alırken, Sabri Yiğit’in plaketini ise Vekaleten Oğlu Yiğitsoy Yiğit aldı. İskender Bozdemir, Yıldız Laçinel, Cihangir Güngör, Zeki Yılmaz ve Turan Çelik’e de plaket takdim edildi.
 


Yeni başkan Ekrem Tanyıldız
Faaliyet ve denetim raporlarının ayrı ayrı okunarak ibra edilmesinin ardından Genel Kurula sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Dilek ve temenniler ardından seçime gidildi. Tek listeyle gidilen seçimde Ekrem Tanyıldız başkanlığında önerilen yönetim kurulu listesi delegelerin oy birliğiyle kabul edildi ve Ekrem Tanyıldız, Kars- Ardahan- Iğdır Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın yeni başkanı seçildi.

Vakfımızı ileri taşıyacağız
Kongre ardından teşekkür konuşmasını yapan yeni Başkan Ekrem Tanyıldız, “Saygı değer divan, Hanım efendiler, Bey efendiler, kıymetli misafirler ve çok değerli Basın mensuplarımız; Yeni seçilen yönetim kurulu adına sizleri en içten duygularımla selamlıyorum. Bize layık gördüğünüz bu güzide vakfımızın hizmetlerine talip olduğumuzu kabul gördüğünüz için şükranlarımı sunuyorum. Bu önemli görev süresi içinde yapabileceğimizin en fazlasını yapma gayretimizle sizlerinde her zamanki gibi desteklerinizle daha ileriye taşımayı hedefliyoruz. Amacımız bu hizmet kervanına daha çok emek katarak hizmet ağımızı daha genişletmek öğrencilerimizin umutlarını yeşertmek ve bölgemize daha kalıcı hizmetler üretmeyi planlıyoruz. Vakfımızın kurucu ve onursal Başkanı Sayın. Prof Dr Esfender Korkamz, İsmail Aytemiz, Yıldız Laçinel, Turan Çelik, Cihnagir Güngör, Sabri Yiğit, ve Zeki Yılmaz Başkanlarımız ve Dönemsel Yönetim kurulu ve tüm üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

KAI için var gücümüzle çalışacağız
KAI Vakfı'nın yönetimine seçilen Gümrük Müşaviri İmdat Tatar da Başkan Tanyıldız gibi KAI'nın kalıcı hizmetler yapabilmesi adına çok çalışacakalrını söyledi. Her zaman memleketine hizmet etmekten dolayı gurur duyduğunu söyleyen Tatar, “Bu kurumlar şüphesiz hizmet için var, insanlara dokunabilmek için var. Ben de üzerime düşen sorumluluk ne ise onun daha fazlasını yaparak, KAI'ya katkı sunacağım. Bizleri yönetime seçen, bugün buraya gelip bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Önemli katkılar sunacağız

KAI Vakfı'nın yönetimine seçilen bir diğer isim de MHP MYK Üyesi olan başarılı iş insanı Gökhan Türkeş Öngel oldu. KAI Vakfı yönetiminde olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu anlatan Öngel, “Bize bu görevi layık gören herkese teşekkür ediyoruz. Elbette vakfımıza önemli katkılar sunacağız ve güzel çalışmalara imza atarak KAI'nın varlığını daha da güçlendireceğiz. KAI için canla başla çalışacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.

Yönetim listesinde kimler var?
Abdullah Akbulak, , Ali Aytemiz, Bahattin Durmuş, Berat Yılmazel, Celal Altunel, Celal Uygur, Cemal Çağatay, Ergin Yılmazel, Gökhan Türkeş Öngel, Halit Karahan, Hüsnü Bediroğlu Kasım Güngör, Mahmut Öztürkler, Murat Aytemiz, Necati Gazci, Nihan Gündem, Orhan Çerkez, Özlem Durdağı, Öztürk Oran, Reşit Çakas, Saadet Garan, Saltuk Buğrahan Budak, Turgut Acay, Veyis Görken, Yakup Süleymanoğlu, Yaşar Yıldırım, Yener Kazak, Yener Yılmazel, Zafer Kazak, Ziya Ertem, Akay Tanbulut, Fikret Yılmazel, Ferudun Erkoç, Güldane Güven, Hüsnü Çelik, İmdat Tatar, Kadir Bulut, Nedim Aykutalp, Metin Güngör, Serdar Toptaş, Salman Tanyıldız, Selahattin Korkmaz, Selahattin Topkaya, Şahin Hocaoğlu, Şenol Demirağ.

Denetim Kurulu üyeleri ise şöyle:
Av. Muzaffer Tazegül, Av. Naci Artışık, Av. Erkan Karagöz, Yeminli Mali Müşavir Sebahattin Ağkoç, Alican Mengüverdi, Hanifi Cücü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.