Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 2. dönem son oturumu yapıldı

Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 2. dönem son oturumu yapıldı
Kartallı çocukların yerel yönetimlerde söz sahibi olması adına düzenlenen Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 2. dönem ve aynı zamanda son oturumu olan 3. oturumu Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Çocuklara yönelik Belediye hizmetlerinin artırılması, çocuk odaklı programlara daha fazla yatırım yapılması, "Çocuk dostu bütçe" uygulamalarını düzenlemek ve başlatmak adına 2020 yılında kurulan Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi’nin son oturumu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in katılımıyla yapıldı. 

Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan ve Kartal’daki çocukların eğitim, çevre, vb. konulardaki sorunlarını, dileklerini dile getirdiği, kent politikalarında fikirlerinin dikkate alındığı Çocuk Meclisi'nin 2. dönem ve aynı zaman son oturumu olan 3. oturumda çocukların fikirleri ve önerileri görüşüldü.

Uğrun Rüya Doğan’ın başkanlığında bir araya gelen Kartallı çocuklar gündem maddeleri ile ilgili görüşlerini tek tek paylaşarak gündemi oyladı. Çocuk haklarından sokak hayvanlarına, spordan sosyal yardımlara kadar her konuda fikirlerini sunan küçük meclis üyeleri son oturumu tamamlamanın heyecanını yaşadı.

Son oturuma yirmi iki çocuk katılım sağlarken bu sene toplamda on iki gündem maddesi üzerinde çalışma yapılarak oylamaya sunuldu. Çocuklar tarafından alınan tüm kararlar Kartal Belediyesi’nin ilgili müdürlüklerine iletilerek titizlikle incelenip takibe alındı.

Başkan Yüksel Meclis Üyelerini Tebrik Etti

2021-2022 yıllarını kapsayan 2. dönemin son oturumunun ardından çocuk meclis üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Belgelerini alan meclis üyelerini Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel bizzat tebrik etti.

Sertifika töreninde kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Yüksel, “ Hepinizi tebrik ediyorum. Çocuk Meclisi ile bize birçok şeyi anlatıp, hatırlattınız. Birbirinden kıymetli toplantılarla bize çok güzel projeler önerdiniz. Bunlarla ilgili belediyedeki yönetici ağabeyleriniz ve ablalarınız her birini dikkate alıp adım attılar. Bazı projelerimizi gerçekleştirdik, bazılarıyla ilgili mesafe kat ettik, bazılarını da yakın zamanda hayata geçireceğiz. Hepinizi tebrik ediyorum, bütün alkışlar size gelsin.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.