Kaşla göz arasında

Kaşla göz arasında
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, “Birileri İstanbul’un iradesine çökmeye çalışırken başka birileri de İstanbul’da kaşla göz arasında ne rant işleri yapmış” diyerek AK Partili belediyelerle ilgili basına düşen haberleri paylaştı. Ongun'a cevap veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Basın Danışmanı İlhan Çabukol, “Tuzla için ise imanız, izansız bir karalama, iftira” diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından bir dizi paylaşımda bulundu. “Birileri İstanbul’un iradesine çökmeye çalışırken başka birileri de İstanbul’da kaşla göz arasında ne rant işleri yapmış” diyen Ongun, AK Parti'nin yönettiği ilçe belediyeleriyle ilgili basına düşen haberleri örnek verdi. Ongun, “İBB'nin yaklaşık 300 bin metrekarelik arsasını, Meclis çoğunluğunu kullanarak yeşil alana aldırtan AKP’li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi’nin son derece değerli arazisini 41 milyon TL’ye satışa çıkardı. AKP’li Başakşehir Belediyesi, cami yapımı için ayrılan arazinin imar planlarını değiştirdi. Cami için bir başka yeri planlayan Belediye, caminin yerini ise ticaret alanına aldı. AKP’li Bağcılar Belediyesi, imar planı “Prestij Hizmet Alanı” olan ve üzerine AVM yapılma olanağı olan son derece değerli arazisini satışa çıkardı. Belediye arsa için 116 milyon 794 bin TL muhammen bedel belirledi” dedi.


Parça parça sattı

Tuzla Belediyesi'nin protokolle devraldığı askeri araziyi parça parça sattığını iddia eden Ongun, “Yaklaşık 137 bin m2 arazinin önce 27 bin metrekaresini 123 milyon TL’ye satışa çıkaran Tuzla Belediyesi, arazinin 2 bin 518 metrekarelik kısmını daha satışa çıkardı. AKP’li Sultangazi Belediyesi, 5 yıl önce “Yaşlı Bakım Merkezi” olarak yapımına başladığı ve 5 katlı kaba inşaatını bitirdiği binayı, arsasıyla birlikte satışa çıkardı. AKP, İBB'nin kaynak yaratmak için satmak istediği arsaları, İBB Meclisi’ndeki çoğunluğunu kullanarak engellerken, AKP’li Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz’daki 78 bin 563 metrekarelik iki ayrı parseli 756 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkardı” ifadelerini kullandı.

Apartman dikildi

Üsküdar Belediyesi'nin haczedilmemesi için mülkiyetindeki 97 parselin kamu hizmetinde kullanıldığına ilişkin meclisten karar çıkarttığını belirten Ongun, “Ancak, 97 parselden biri olan, Silahtarbahçe’deki tarihi çeşmenin yerinde 5 katlı apartman dikildiği ortaya çıktı. AKP’li Esenler Belediyesi, 2023’te yapacağı 'halkla ilişkiler' için yaklaşık 80 milyon lira harcayacak. Belediyenin bu kapsamda dağıtacağı ürünler arasında 600 kol saati, 20 bin lolipop şeker, 80 bin gül ve karanfil, 7 bin kutu çikolata da bulunuyor. Boğaziçi silüeti özel kanunla korunmasına karşın, Üsküdar Belediyesi’nin yanlış imar uygulaması nedeniyle bozuluyor. Üsküdar Belediyesi’nin, imara açarak sattığı park alanına yapılan inşaat, görenleri hayrete düşürüyor. Üsküdar Kandilli'deki park alanını konut alanıyla takas ederek imara açan AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin yaptığı plan değişikliği, İBB Meclisi’nde AKP'li vekillerin oylarıyla kabul edildi” paylaşımında bulundu.


İZANSIZ BİR  KARALAMA!

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Basın Danışmanı İlhan Çabukol, Murat Ongun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlara tepki gösterdi. Ongun’un, belediyelerin arsa satışları hakkında yapılan haberleri ekleyerek, Tuzla’yı da hedef alan paylaşımına alıntı yapan Çabukol, “Sayın Murat Ongun, belediyeler arsaları üzerinde tasarruf eder, gerektiğinde satabilirler. İBB de öyle yapar. İBB için bu işler 'rant işleri' olabilir, bilmiyorum. Tuzla için ise imanız, izansız bir karalama, iftira” diye konuştu. Çabukol, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni, Tuzla’daki yatırımları tamamlamaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu seçim meydanlarında verdiği sözleri tutmaya çağıran açık davetini de hatırlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.