Kayıtlar başladı

Kayıtlar başladı
Esenyurt Belediyesi’nin hobi ve yeteneğini geliştirmek, meslek edinmek isteyen vatandaşlar için birbirinden farklı branşlarda hazırladığı kültür-sanat ve eğitim kurslarının kayıtları başladı.

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün, düzenlediği MEB onaylı kültür-sanat ve eğitim kurslarının yeni dönem kayıtları başladı. Toplumun her kesiminden ilgi gören kültür-sanat ve eğitim kurslarında branşlar bu yıl çocuklar, gençler ve kadınların ilgi alanları doğrultusunda belirlendi. Çocuklar için 19 ayrı branşta, yetişkinler için ise, 26 ayrı branşta kültür sanat eğitimlerinin verileceği kursların başvuruları, 13 Ekim tarihine kadar devam edecek. Dersler, Koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılacak.


26 ayrı branş

Yetişkinler için 26 ayrı branşta verilecek kültür-sanat kurslarıyla vatandaşlar, el sanatları, müzik, yabancı dil gibi kategorilerde öğrenecekleri teorik bilgileri uygulamalı derslerle pratiğe dökme imkanı bulacak. Yetişkinler; ahşap boyama, amigurumi, biçki-dikiş, kat’ı sanatı, kurdele nakışı, mefruşat, örgü, gravür, çanta tasarım, takı tasarım, resim, piyano, keman, gitar, ud, bağlama, şan, halk oyunları, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, okuma-yazma, İngilizce, Almanca, işaret dili, Braille alfabesi, etkili iletişim branşlarına kayıt yaptırabilecek. Katılımın ücretsiz olduğu MEB onaylı kültür sanat kurslarında, çocuklar; Türkçe, matematik, fen bilgisi, sosyal bilgiler, İngilizce, Almanca, resim, satranç, yaratıcı drama, çocuk korosu, halk oyunları, piyano, bağlama, keman, gitar, akıl ve zeka oyunları, okuma-yazma, Braille alfabesi, işaret dili branşlarında eğitim alma imkanı bulacak.

Kayıtlar, 13 Ekim tarihine kadar Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinden yapılabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.