Kemal Deniz Bozkurt: Esenyurt'u açık ara alırız

Kemal Deniz Bozkurt: Esenyurt'u açık ara alırız
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede düzenledikleri Gençlik Festivali öncesi Damga'ya konuştu.

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede düzenledikleri Gençlik Festivali öncesi Damga'ya konuştu. 31 Mart'ta yeniden aday olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Bozkurt, “Kimin aday olacağına partimiz karar verir. Bana böyle bir görev verilirse hazırım. Sadece burada değil Türkiye'nin en ücra köşesine de gönderseler oraya da giderim, evine git derseler eve de giderim. Ama burada aday yaparlarsa şunu çok net söyleyebilirim ki açık ara burayı alırız” dedi.

Esenyurt Belediyesi’nin ilkini düzenlediği Esenyurt Gençlik Festivali (GençFest), rekabet ve heyecan dolu spor karşılaşmaları ile başladı. Festivalin gündüz kuşağında sokak basketbolu, ayak tenisi ve voleybol gibi turnuvalarda ter döken gençler, akşam bölümünde ise Bilal Sonses konseri ile stres attı. Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi olan Esenyurt, gençlerin kendilerini sporla ifade edebildiği özel bir festivale kavuştu. Esenyurt Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen Esenyurt Gençlik Festivali (GençFest), dün renkli görüntüler eşliğinde başladı. Festival kapsamında düzenlenen turnuvalardaki spor karşılaşmaları, rekabetin ve heyecanın üst düzeye çıktığı maçlara sahne oldu.

Rekabet dolu bir üç gün

Üç gün boyunca devam edecek olan festivalde sokak basketbolu, voleybol ve ayak tenisi turnuvaları Yeşilkent Mahallesi’ndeki Spor Parkı’nda düzenlenirken, satranç turnuvası Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Festivalin akşam bölümündeki adresi ise Cumhuriyet Meydanı oldu. Sevilen sanatçı Bilal Sonses’in sahne aldığı konserde, binlerce Esenyurtlu coşku ve eğlence dolu bir akşam yaşadı.

Esenyurt en iyisini hak ediyor

Edebiyat ve Sanat Festivali ve Uluslararası Halk Dansları Festivali gibi ilçede düzenlenen festivallere GençFest ile bir yenisini daha ekleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Spor Parkı’ndaki turnuvaların başlama vuruşunu yaptı. Kadınların ve gençlerin yaşama daha umutla bağlanması ve yaşamdan daha çok keyif alması için festivaller yaptıklarına dikkat çeken Başkan Bozkurt, “Gençlik Festivali burası için bir ihtiyaçtı. Festivallerimiz devam edecek çünkü sizler her şeyin en iyisini hak ediyorsunuz. Esenyurtlular emektar, haktan hukuktan yana, başkasının hakkına ve hukukuna saygı gösteren insanlardan oluşuyor. Bizi bu güne kadar hem İstanbul’da hem de Türkiye’de farklı imajla göstermeye çalıştılar ama ben bunun böyle olmadığını biliyorum. Bu festivalde istedik ki burada bir şenlik olsun, çocuklarımız hem spor alanında hem de diğer alanlarda yeteneklerini göstersinler” ifadelerini kullandı.

hg23f4t236742736423.webp

Kardeşlik bağı kıymetli

Festival kapsamında düzenlenen konserde sahne alan sanatçı Bilal Sonses, sahneye çıkmadan önce duygularını paylaştı. Esenyurt’a ilk kez geldiğini belirten sanatçı, “Dışarıda çok büyük bir kalabalık var. Ben de şu an çok heyecanlıyım. Buradan beni dinlemeye gelen herkese çok teşekkür ederim. Çok güzel bir gece geçireceğiz, çok güzel şarkılar söyleyeceğiz. Çok heyecanlıyım. Burada birlik, beraberlik ve kardeşlik bağı kuran insanları görmek çok güzel” şeklinde konuştu.

Eve git derlerse eve giderim

Gençlik Festivali öncesi Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Bozkurt, ilçe gündemi ve siyasetle ilgili de önemli mesajlar verdi. 2024'te yeniden aday olup olmayacağı sorusuna yanıt veren Bozkurt, “Biz Esenyurt'ta kim ne yaparsa yapsın halkla bütünleşik olarak onların geleceğini birlikte kurmayı tahaüt ediyoruz. Ben kurumsal yapıya değer veren birisiyim. Burada kimin aday olacağına partimiz karar verir, onlar kimi uygun görürse onu aday yaparlar. Bana böyle bir görev verilirse sadece burada değil Türkiye'nin en ücra köşesine de gönderse oraya da giderim, evine git derse eve de giderim. Ama burada aday yaparlarsa şunu çok net söyleyebilirim ki açık ara burayı alacağımızı da biliyorum” dedi.

Festival olmazsa olmaz

Esenyurt'ta şimdiye değin her şeyin yolunda gittiğini de anlatan Bozkurt, “Alt yapı üst yapıyla ilgili sorunların büyük bir kısmını çözdük. Esenyurtluların ihtiyacı olan sosyal yaşam içindeki festivallerimiz eksikti. Eski bir Esenyurtlu olarak ben bunu biliyorum. O yüzden festivallere ağırlık vermek istedik. Nüfusumuzun yüzde 60'ı genç bir nüfus o sebeple bu gençlik festivalini düzenlemek istedik. Gençlerimiz güzel vakit geçirip, kaynaşsın istedik. Hem de kamuoyunda yaratılmaya çalışılan Esenyurt'un kötü imajını bu festivalle ortadan kaldırmak istedik. Bu festivallerimiz artık geleneksel hale geldi. Biz istesek de istemesek de Esenyurt halkı bu festivalleri artık seviyor ve önemsiyor. Festival yapmamak zaten bizim için bir eksiklik olur” diye konuştu.

Vakıfbank kredi vermiyor

Belediyenin başlattığı Kampüs Lise projesinde karşılaştıkları zorluklardan da söz eden Bozkurt, “Büyük zorluklarla bir proje başlattık. Zira o arsa bir vakfa peşkeş çekilmişti onun dışında projenin üst projesini onaylatmak için uğraştık. 32 derslikli 5 lira düşünüyorduk sonra 24 dersliğe indirmeye çalıştık bu sefer de 24 de olmaz, 40 yapın. Peki dedik 40 yapalım dedik gene olmaz dediler neticede 32'ye dönüldü. 2 sene sonra bizim istediğimiz proje ancak onaylandı. Ekonomik koşullardan dolayı beşinci ihaleden sonra ihale yapabildik. Fiyat istikrararı yoktu çünkü. Borçlanma ihtiyacımız oldu. Vakıfbank yöneticileri okul projesi için bize kredi bile vermiyorlar. Böyle bir durumda oradan eğitim alacak 3 bin 600 öğrencinin hakkına girmektir. Biz kaynaklarımızın önemli bir bölümünü oraya aktarıyoruz. Vatandaşlarımız bazen çukur vs eksikliğinden söz ediyor, çukurlar tamir edilir ama biz gençlerimizi eğitimleri için bu projenin arkasında duracağız” dedi.

Karşılaştığımız zorlukları görün

Belediye olarak karşılaştıkları zorlukları da anlatan Bozkurt, “Ben bir belediye olarak iştirak alanımda olmayan bir iş için 1 milyar 500 milyon liralık toplam maliyeti göze alıyorum birçok belediye hizmetini de yavaşlatarak giriyorum bu işin içine ama bu kamu bankası okul yapmak için bana normal bir şirkete verdiği krediyi vermiyor. Bu aslında devletin ve sistemin nasıl yönetildiğine dair, bizim hangi zorluklarla çalıştığımıza dair somut bir göstergedir. “Kredi veremiyoruz” diyorlar, niye veremiyorsun sebebi de belli değil. Ben okul yapıyorum ya. Benim sorumluluk alanımda değil. Ama bakanlığın eksik bıraktığı bir işi tamamlamak için okul yapıyorum onun için bile kredi vermiyor, ben bunda iyi niyet aramıyorum. Burada bir art niyet var. 5 tane lise yapmaya çalışıyoruz. Gençleri düşünmesek orayı satsak minimum 100 milyon dolar gelin elde ederdik. Ama bunu yapsaydık orada okuyacak 5 bin çocuğun geleceğini karartmış olurdum” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.