Keşke heyecanı korusaydık!

Keşke heyecanı korusaydık!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "D-8 kurulurken sergilenen heyecan, azim ve kararlılık geçen süreçte olması gerektiği gibi ortaya koyulabilseydi hem İslam dünyası hem de yeryüzü bugün çok farklı konumda olurdu" dedi

Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (D-8), 25'inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Beşiktaş'taki Çırağan Sarayı'nda program düzenlendi. Programa, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, milletvekilleri, eski bakanlar, Endonezya, Bangladeş, Malezya, İran, Mısır, Pakistan ve Nijerya'dan büyükelçiler, temsilciler katıldı. Temel Karamollaoğlu, konuşmasına D-8'in kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı anarak başladı. Karamollaoğlu, "İnsanlık büyük bir felakete doğru sürüklenmektedir. Bugün doğudan batıya, Asya'dan Avrupa'ya, Suriye'den Ukrayna'ya her yerde kaos ve göz yaşı hakim. Barışın, diyalogun yerini çatışma, adaletin yerini çifte standart, eşitliğin yerini üstünlük, hakça paylaşımın yerini sömürü, insan haklarının yerini baskı almış bulunmaktadır" dedi.

Hepimize sorumluluk düşüyor
Karamollaoğlu, "D-8 kurulurken sergilenen heyecan, azim ve kararlılık geçen süreçte olması gerektiği gibi ortaya koyulabilseydi hem İslam dünyası hem de yeryüzü bugün çok farklı konumda olurdu. Kaybedilen zamanı telafi etmek adına bugün hepimize büyük sorumluluk düşmektedir. Kaybedecek tek gücümüz kalmamıştır. Her türlü kaynak ve imkanlara rağmen neden bu haldeyiz? Bunları derinlemesine sorgulamak ve problemin çözümüne hep beraber odaklanmak bizim en önemli görevimiz sayılır" ifadelerini kullandı.

Dünya kaotik ortamın içinde
Abdullah Gül ise "Erbakan sadece Türkiye'yi değil insanlığı düşünen çok farklı bir şahsiyetti. Dünyamız ve bölgemiz tarihe iyi harflerle yazılmayacak bir dönemden geçiyor. Barış ve başarılardan değil, savaşlardan, kavgalarda, krizlerden bahsediyoruz. Dünya kaotik bir ortamın içerisinde" diye konuştu.

Savaşı bitimek zordur
Abdullah Gül, "Nereden bakarsak bakalım dünyada karamsarlıklar var. Ön görülemez bir durum, istikrarsızlık, çatışma potansiyeli olan tehlikeli durumlar dünyanın birçok köşesinde devam ediyor. Böyle bir ortam içerisinde niçin bu acılar çekiliyor, niçin bunlardan kurtulmuyoruz? Önemli mesele bu. İnsanlığın eskiden gelen büyük sorunları var. Açlık var, sefaletler, hastalıklar var. Böyle bir durumda niçin savaşlar olsun? Ortadoğu'da gördüğümüz savaşların bir yenisini Rusya-Ukrayna savaşı olarak görüyoruz. Savaş şaka değil. Savaşı başlatmak kolay ama bitirmesi çok zor" ifadelerini kullandı.

 

Erbakan'ı andı
Gül, "Savaş olmaması için Onun için değerli hocamız Erbakan, D-8'in kuruluşunu düşünürken savaş değil barış yapalım, çatışma değil, diyalog kuralım, çifte standart olmasın adalet olsun, kimsenin kimseye üstünlüğü değil eşitlik olsun, sömürü değil adil bir düzen olsun, baskı değil insan hakları, hürriyet ve demokrasi yani temel hak ve özgürlükler olsun ilkelerini ortaya çıkarttı. Ülkelerin iyi yönetilmesi, insanların mutlu olması için de bu ilkeler geçerli. Kutuplaşmalar, adaletsizlikler, eşit olmayan durumlar, tüm bunlar olmasın diye bu ilkeleri ülke yönetimleri ülke içerisinde de gerçekleştirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.