Kim kime dum duma

Kim kime dum duma
Belediyelerin bünyelerinde çalışan personelleri, kurum içerisinde görevlendirirken yasalara uymadıkları ortaya çıktı. Sayıştay’ın belediyelerde yaptığı denetimde çok sayıda usulsüz görevlendirme tespit edildi Ümraniye Belediyesi’nin 32 birim müdüründen 12’sinin sözleşmeli personelden oluştuğu, Sancaktepe Belediyesi’nin ise çok sayıda sözleşmeli personeli üniformalı zabıta olarak sokağa çıkardığı belirlendi

ÖZEL HABER: ERCAN ÖZTÜRK - Sayıştay Başkanlığı'nın belediyelerde yaptığı denetimler tamamlanarak rapor haline getirildi. Yapılan denetimlerde çok sayıda usulsüzlük göze çarptı. Bu usulsüzlüklere göre belediyelerin norm kadronun dışına çıktıkları, çok sayıda görevlendirmeyi usulsüz yaptıkları ortaya çıktı. Sayıştay’ın detaylarıyla rapor haline getirdiği usulsüzlükler ise şöyle; AK Partili Ümraniye Belediyesi normalde memur kadrosu olan kişilerin yaptığı müdürlük  pozisyonuna sözleşmeli personeli getirdiği tespit edildi. Basın ve Yayın Müdürlüğü, Etüd Proje Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü,  Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü,  İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü,  Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü,  Özel Kalem Müdürlüğü,  Strateji Geliştirme Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne sözleşmeli personelin getirildiği tespit edildi. Belediyenin 32 birim müdüründen 12’sini sözleşmeli personelden oluşturması yasaya aykırı bulundu. Sayıştay bu yanlışın ivedilikle düzeltilmesini istedi.


Olmayan kadroda 6 kişi var!

Sayıştay'ın bir diğer usulsüz tespiti de Kartal Belediyesi’nden oldu. Belediye bünyesinde memur kadrosunda bulunan Tesisler Müdürü, Makine İkmal Müdürü, Kentsel Tasarım Müdürü, Kadın ve Aile Hizmetler Müdürü, 1 Başkan Yardımcısı ve 1 mimar da Başkan Danışmanı olarak görevlendirdi. Sayıştay bu uygulamayı usulsüz buldu. Sayıştay belediyelerin yönetim şemasında ve yönetmeliğinde ‘Başkan Danışmanı’ diye bir kadronun olmadığını dolayısıyla belediyenin bu yanlışı düzeltmesini istedi.

Caydırıcı olsun diye giydirmişler

Raporlara yansıyan bir başka usulsüzlük ise Sancaktepe Belediyesi’nde yaşandı. Belediyenin 12 ayda bir sözleşmeleri yapılan taşeron işçilerin zabıta olarak görevlendirildiğini tespit etti. Zabıta olarak görevlendirilen sözleşmeli işçilerin üniforma giyerek sokağa çıktıkları belirlendi. Belediye yaptığı yanlışı kabul ederek, “İlk olarak destek amacıyla büro işlerinde çalışmaları için gönderdik. Ancak  caydırıcı olsun diye üniforma giydirdik. Daha sonra caydırıcı olsun diye üniformalar giydirdik. Bundan sonra dikkat edeceğiz” şeklinde savunma yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.