Kış için hazırlıklar tamam

Kış için hazırlıklar tamam
İSTANBUL Havalimanı'nda kış hazırlıkları tamamlandı. Başta kar yağışı olmak üzere olumsuz hava koşullarında uçuş trafiğinin aksamaması, yolcuların güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak için gerekli tüm önlemler alındı.

300 personel ile 130 adet kar temizleme aracı ve ekipman devamlı hazır tutuluyor. İstanbul Havalimanı'nda kış aylarında olumsuz hava koşullarında uçuş trafiğinin aksamaması, yolcuların rahat ve güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak için hazırlıklar tamamlandı. Türkiye'nin dünyaya açılan en büyük kapısı olan havalimanında yapılan hazırlıklarla pist, apron ve taksi sahalarında gerekli tedbirler alındı.

Kar mücadele ekibi de var

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA tarafından oluşturulan 'kar mücadele ekibi'nin çekirdek kadrosunda 190 kişi yer alıyor. Diğer birimlerden sadece kar sırasında alınan destek ekibi ile birlikte toplam personel sayısı 300 kişiye ulaşıyor. Bunun yanı sıra havalimanında karla mücadelede toplam 130 adetlik araç ve ekipman da hazır bulunuyor. Özellikle karlı havalarda uçakların güvenli bir şekilde havalimanında hizmet almasını sağlamak için kesintisiz çalışmalar yürütüldü. Bu kapsamda ekipler, tazeleme eğitimlerini tamamladı. Kasım ayı içerisinde 26 kez 'kar ile mücadele tatbikatı' yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.