Kız İmam Hatip Lisesinde taciz iddiası

Kız İmam Hatip Lisesinde taciz iddiası
Çatalca ilçesi, kız imam hatip lisesinde yaşandığı iddia edilen taciz iddiası ile çalkalanıyor.

DAMGA ÖZEL - Çatalca Şehit İlhan Sonkaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde görevli bir öğretmenin çok sayıda öğrenciyi elle taciz ettiği iddia edildi. Velilerin şikayeti üzerine olay yargıya taşınırken, ilgili öğretmenin ifadesinin alındığı ve ev hapsi ile cezalandırıldığı öğrenildi.

Yeni eğitim dönemi taciz iddiası ile açıldı

Silivri'de kız öğrencisini taciz ettiği öne sürülen voleybol antrenörünün tutuklanmasının ardından bir taciz skandalı da Çatalca'da patlak verdi. Çatalca Şehit İlhan Sonkaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde görevli bir öğretmenin, çok sayıda öğrencisini taciz ettiği ileri sürüldü. 2023-2024 eğitim öğretim döneminin hemen başında yaşanan taciz olayı sonrasında öğrenciler durumu ailelerine aktarırken, velilerin ilk olarak okul müdürü ile temasa geçtikleri öğrenildi. Daha sonra savcılığa giden veliler, ilgili öğretmenden şikayetçi oldu.

Ev hapsi kararı

Kız imam hatip lisesindeki taciz iddialarının yargıya intikal etmesi üzerine savcılık öğretmenle ilgili soruşturma başlattı. İfadesi alınan öğretmenin açığa alındığı, hakkında ev hapsi kararı verildiği belirtildi. Bütün velileri sarsan olay hakkında kısa sürede müfettişlerin de devreye gireceği ifade edildi. 251 öğrencinin eğitim gördüğü, 30 öğretmenin görev yaptığı okulda bütün veliler soruşturmanın neticesini bekliyor.

Öğretmen sessiz kaldı

DAMGA Gazetesi olarak olayın tüm tarafları ile irtibata geçerken, okul yönetimi ve mağdur öğrencilerin velilerinin görüşleri alındı. DAMGA’nın ulaştığı taciz iddiası ile karşı karşıya kalan öğretmen ise konuyla ilgili konuşmak istemediğini belirterek sessizliğini korudu. Okulda müfettişlerin inceleme yapması beklenirken İddiaya konu olan olayla ilgili yargının vereceği nihai karar bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum