Kız Kulesi yeniden kapatılıyor!

Kız Kulesi yeniden kapatılıyor!
İstanbul’un simgelerinden olan Kız Kulesi, iki yıllık restorasyon sonrasında bir ay önce yeniden açılmıştı. Kulenin yeniden kapatılacağı ortaya çıktı.

Yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra İstanbulluların da kentte en çok ziyaret ettiği mekanlar arasında yer alan Kız Kulesi’ni ziyaret etmek isteyenlere kötü haber…

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Kız Kulesi’nin belirli tarihler arasında kapatılacağını duyurdu. Kurumun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Kız Kulesi’nin 24 ile 30 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılacak çalışmalar nedeniyle kapalı olacağı belirtildi.

Paylaşımda; “Kız Kulesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca adada gerçekleştirilecek kontrol çalışmalarının yapılabilmesi için 24 - 30 Nisan 2024 tarihleri arasında bir hafta süreyle ziyarete kapalı olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

Restorasyonun ardından yeniden açılmıştı

Yeniden ziyarete kapatılacağı öğrenilen Kız Kulesi, 11 Mayıs 2023 tarihinde özel gösteriler ve ışık şovları eşliğinde açılmıştı. Kız Kulesi Müzesi’nin resmi açılışı ise 1 Mart 2024 tarihinde gerçekleşmişti.

km1.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.