Kızılay bakanlığa ayakkabı da satmış!

Kızılay bakanlığa ayakkabı da satmış!
AHBAP'a depremin üçüncü günü çadır sattığı gerekçesiyle eleştirilerin odağında olan Kızılay’ın, geçmişte birçok belediyeye de çadır sattığı ortaya çıktı. Kızılay Tekstil ve Anonim Şirketi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na da 1 Şubat 2023'te 8 milyon 649 bin liralık tekstil malzemesi ve ayakkabı sattığı görüldü

Milli Eğitim Bakanlığı Gaziantep Ayakkabı ve Teknik Anadolu Lisesi ayakkabı ve malzeme alımı için 16 Ocak’ta ihale duyurusu yaptı. Pazarlık usulü yani 21 B’ye göre yapılan ihaleye Kızılay Çadır ve Tekstil firması davet edildi. “Salgın hastalıklar, doğal afet” gerekçe gösterilerek yapılan ihale rekabet koşulları oluşmadan gerçekleşti. Milli Eğitim Bakanlığı ile Kızılay Çadır Tekstil şirketi arasında 3 Şubat'ta sözleşme imzalandı. Büyük depremden üç gün önce imzalanan sözleşmenin süresi ise bir ay olarak belirlendi.

 

Belediyelere çadır sattı

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem sonrası depodaki çadırları sattığı için büyük tepki çeken Kızılay'ın stoktaki yüzlerce çadırı kamu kurumlarına ihale yoluyla sattığı belirlendi. Kızılay’la belediyeler arasında yapılan çadır ihaleleri 2021-2022 yıllarını kapsıyor. Kızılay’ın stoğundaki çadırları ihaleyle sattığı belediyeler ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mamak Belediyesi ve Keçiören Belediyesi.

 

İBB de satın almış

Kızılay Çadır Tekstil şirketi ile belediyeler arasında yapılan ihalelerin toplam bedeli ise 3 milyon civarında. 2020 yılının sonunda büyük bir deprem atlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nın 16 Aralık 2021 tarihinde Kızılay Çadır Tekstil'den 1 milyon 518 bin liralık 100 barınma ve yemek çadırı satın aldığı görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Keçiören ve Mamak Belediyesi'nin de toplamda 1 milyon 500 bin lira civarında çadır alımı gerçekleştirdiği belirlendi.

ERCAN ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.